Eerste elftal

Supporters walgen van uitsluiting in Galgenwaard: "Dit land is gek geworden!"

Supporters walgen van uitsluiting in Galgenwaard: "Dit land is gek geworden!"

Dinsdagochtend werd bekend dat de lokale driehoek in Utrecht aankomende maand een beperkt aantal uitsupporters toelaat bij de wedstrijd tegen FC Twente. Slechts tweehonderd Tukkers mogen afreizen naar de Galgenwaard, terwijl er in het uitvak plek is voor 1.200 mensen. De supporters van beide clubs, maar ook daarbuiten, zijn niet blij met het besluit.

Steeds vaker zien we wedstrijden gespeeld worden met een beperkt aantal uitfans of zelfs helemaal zonder uitpubliek, zoals eerder dit seizoen al het geval was bij FC Twente - FC Utrecht. Toen legde burgemeester van Enschede Roelof Bleker het uitsupportersverbod op omdat de Utrecht-supporters bij de voorgaande editie in De Grolsch Veste voorwerpen, waaronder bekers met urine, in een Twente-vak gooiden. Een dergelijke directe aanleiding is er voor deze beperking niet.

De supporters van FC Twente zijn dan ook niet blij met het verbod, maar ook de supporters van FC Utrecht en andere clubs walgen van de uitsluiting van maar liefst duizend supporters. Op Twitter werd er veel gereageerd. Velen zijn bang dat er in de toekomst een algeheel landelijk verbod op uitpubliek komt, iets waar politievakbond NPB al voor pleit. Bekijk een greep uit de reacties hieronder.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties