Eerste elftal

Ten Caat: "Zerrouki levert FC Twente zeker tien tot twaalf miljoen op"

Ten Caat: "Zerrouki levert FC Twente zeker tien tot twaalf miljoen op"

Ramiz Zerrouki en Mats Wieffer werden een aantal jaar genegeerd door de technische leiding van FC Twente. Jeugdtrainer Theo ten Caat zag de potentie van het tweetal, iets wat onder andere Gonzalo García en Ted van Leeuwen niet deden. Zerrouki is bij FC Twente gebleven, Mats Wieffer vertrok door de achterdeur en speelt nu bij Feyenoord. De man uit Borne is zelfs opgeroepen voor het Nederlands elftal.

Theo ten Caat zag als jeugdtrainer de potentie van Zerrouki en Wieffer. "Die twee waren toen ze drie jaar geleden bij de selectie van FC Twente zaten al beter dan andere spelers die wel een basisplaats hadden", vertelt hij in gesprek met De Twaalfde Man. "Ze tikken allebei gemakkelijk een hoger niveau aan. Beiden zijn sterk in de duels en in het afpakken van de bal. Ramiz is wat meer de controleur, speelt wat zakelijker dan Mats, die meer avontuurlijk is ingesteld."

Tegenwoordig vertegenwoordigen Zerrouki en Wieffer een marktwaarde van beide zeven miljoen euro. Dat verbaast Ten Caat niks. "En neem van mij aan dat ze alleen nog maar duurder worden. Ik denk dat Mats nog twee of drie jaar bij Feyenoord speelt en dan voor tientallen miljoenen naar het buitenland gaat. Daar durf ik wel geld op in te zetten. En Ramiz levert FC Twente al na dit seizoen zeker tien tot twaalf miljoen op", besluit de oud-jeugdtrainer van FC Twente.

De afgelopen twee transferperiodes wilde Feyenoord Zerrouki al inlijven. Dit lukte de Rotterdammers na meerdere transfersoaps echter niet. Na dit seizoen lijkt ook PSV belangstelling te hebben, terwijl Ajax, de club waar Zerrouki speelde voordat hij in de jeugd van FC Twente terechtkwam, zijn pijlen naar verluidt heeft gericht op Tijjani Reijnders.

Poll

Hoeveel kan Zerrouki na dit seizoen opleveren?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties