Eerste elftal

Ten Voorde benieuwd: Was Vitesse een momentopname of mist FC Twente creativiteit?

Ten Voorde benieuwd: Was Vitesse een momentopname of mist FC Twente creativiteit?

FC Twente leek na de overwinning tegen Ajax op een roze wolk te zitten. Het optimisme kon niet meer op in De Grolsch Veste. De Tukkers speelden tegen RKC Waalwijk en Vitesse echter wat minder. Er wordt nu ook gepraat over andere zaken als vermoeidheid en het bespelen van een tegenstander die de bus parkeert. Vanavond speelt FC Twente, dat woensdag vermoeid oogde, tegen sc Heerenveen. De ploeg van Kees van Wonderen zal ongetwijfeld defensief ingesteld naar Enschede komen.

"Ik ben wel benieuwd naar de uitvoering van FC Twente", zegt clubwatcher Leon ten Voorde bij de podcast De Warming-Up van TC Tubantia. "Twente kreeg woensdagavond te maken met een ploeg die heel defensief ingesteld was, wat we ook allemaal verwacht hadden. Dan kun je zeggen: Twente had er heel veel moeite mee om het spel te maken, tot kansen te komen en dominant te zijn. Dat kan een keer, dat je het niet voor elkaar krijgt met zijn allen."

"Maar ik ben benieuwd: was dat nou een momentopname of heeft deze ploeg misschien net iets te weinig creativiteit om tegen een heel defensief ingestelde ploeg tot kansen te komen, daar doorheen te spelen? Daar ben ik wel heel benieuwd naar", aldus Ten Voorde. Een oplossing kan zijn om Eiting in de basis te zetten, maar dat is voor trainer Joseph Oosting, die er overigens vertrouwen in heeft dat FC Twente een ploeg als sc Heerenveen kapot kan spelen, nog een moeilijke afweging. Bekijk onderstaand artikel.

De clubwatcher ziet overigens waarom het niet zo makkelijk gaat bij FC Twente. "We hebben het de hele tijd over de buitenspelers, maar de backs waren heel bepalend voor Twente met Brenet en Smal. Die zijn er allebei niet bij. Dat staat los van hoe Sampsted en Regeer het doen, daar is over het algemeen niks mis mee. Maar die hadden in balbezit toch wel een meerwaarde. Daar moet je je ogen niet voor sluiten", besluit Ten Voorde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties