Eerste elftal

Ten Voorde ziet Salah-Eddine niet als Ajax-back: "Verdedigend niet zo heel goed"

Ten Voorde ziet Salah-Eddine niet als Ajax-back: "Verdedigend niet zo heel goed"

Anass Salah-Eddine wil volgend seizoen graag voor zijn kans als linksback bij Ajax gaan. Dat gaf afgelopen weekend na de wedstrijd van Jong Oranje aan. De jonge linkspoot tekende afgelopen zomer een contract tot medio 2025 in Amsterdam, waarna Ajax hem gelijk verhuurde aan FC Twente om speelminuten te maken.

Salah-Eddine speelt de laatste tijd veel op het middenveld bij FC Twente, maar wil dus gaan voor zijn kans als linksback bij Ajax. Deze uitspraak heeft clubwatcher Leon ten Voorde verrast, zo vertelt hij bij de podcast De Ballen Verstand van TC Tubantia. "Ik heb vorige week met hem gesproken na de wedstrijd tegen AZ. Toen vond ik hem wat slimmer."

"Toen hield hij alle opties open en zei hij dat hij zich niet ging vastpinnen aan één positie. Hij zei: 'Dan lig ik al vast in de beleving van mensen. Ik wil het verst komen op de plek waarvan mensen zeggen: daar kun je het verst komen.' Hij was daar zelf nog niet over uit. Er is iets gebeurd. Hij speelde tegen AZ heel goed. Onder social media kwam er onder Ajacieden, die helemaal in zak en as zitten omdat ze geen kampioen worden dit jaar, ineens de oplossing voor Wijndal aan de linkerkant."

"Zo'n jongen krijgt dat natuurlijk mee. Je ziet dan toch wat een paar dagen bij Jong Oranje en in die entourage, met alles wat op social media gebeurt, doet met zo'n jongen. Hij had beter de opties open kunnen houden. Twente-supporter denken nu ook: jij wilt toch zo graag naar Ajax? Dit is denk ik een leermoment voor die jongen, denk ik", aldus Ten Voorde.

Ten Voorde denkt dat Salah-Eddine nog niet klaar is voor een basisplaats bij Ajax. "Dan denk ik: Salah-Eddine zit het hele seizoen al achter Gijs Smal op de bank. Met alle respect, maar dat is niet de toekomstige linksback van Ajax, als je ambitie hebt. Als linksback is hij verdedigend niet zo heel goed, hoor. Als Ajax heel opportunistisch is, halen ze hem terug. Maar als hij verstandig is...", zegt de clubwatcher.

"FC Twente wil kijken of ze hem kunnen overnemen. Dat kost veel geld, die krijg je echt niet voor onder de miljoen. Aan het bedrag van anderhalf, twee miljoen kom je wel. Dat is natuurlijk veel geld voor een speler die nog heel weinig heeft gespeeld. Die afweging moet je ook maken", vertelt Ten Voorde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties