Eerste elftal

Ten Voorde ziet zwakke oefenwedstrijd: "Costa Ricanen keken vol verbazing"

Ten Voorde ziet zwakke oefenwedstrijd: "Costa Ricanen keken vol verbazing"

FC Twente speelde woensdag het tweede oefenduel van het trainingskamp in Costa Rica. Na de afscheidswedstrijd van Bryan Ruiz was LD Alajuelense opnieuw de tegenstander. Na het 2-2 gelijkspel in het eerste duel werd het deze keer 3-2 voor de Costa Ricanen. Clubwatcher Leon ten Voorde is niet te spreken over het spel van FC Twente tijdens het laatste oefenduel.

"Aan de voet van de vulkaan Poás - waar de wind op bijna 1000 meter hoogte vrij spel had - keken de Costa Ricanen op de tribune vol verbazing toe", schrijft Ten Voorde in TC Tubantia. "FC Twente heeft mede dankzij de titel in 2010 met Bryan Ruiz een hele goede reputatie opgebouwd, maar woensdagavond bleef de club te ver verwijderd van die status. Natuurlijk: het is nog maar de voorbereiding en de omstandigheden thuis zijn straks heel anders, maar de nummer vijf van de eredivisie mag niet verliezen van zo’n beperkte tegenstander. Het duel werd in Costa Rica ook nog eens live uitgezonden op tv."

FC Twente begon de eerste twintig minuten prima. Daarna werd het spel echter steeds slechter. "Gaandeweg de eerste helft werd het spel met de minuut slechter. FC Twente grossierde in balverlies en kwam na 33 minuten zelfs op achterstand toen Salah-Eddine na een voorzet vanaf links zijn tegenstander totaal kwijt was. De beste speler van Alajuelense Gondola kopte bij de tweede paal de 1-0 binnen", aldus Ten Voorde.

Donderdag traint FC Twente nog één keer in Costa Rica. Vrijdagavond keert het terug in Nederland. De spelers mogen dan even weer acclimatiseren in Nederland en natuurlijk kerst vieren. Op dinsdag 27 december wordt de selectie weer op het trainingsveld in Hengelo verwacht. Drie dagen later staat de laatste oefenwedstrijd voordat de competitie weer begint op het programma tegen sc Heerenveen. Op vrijdag 6 januari om 20:00 uur wordt de eredivisie hervat met het duel tussen FC Twente en FC Emmen in De Grolsch Veste.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties