Trainingsmethode Oosting zorg voor nieuw elan: "Iedereen wordt gezien en gehoord"
Met de komst van Joseph Oosting heeft FC Twente afgelopen zomer opnieuw een zogenaamde peoplemanager in huis gehaald. Naast deze overeenkomst is er echter één groot verschil met zijn voorganger Ron Jans. De spelers krijgen individueel meer aandacht. Dit onderschreef Daan Rots eerder dit seizoen toen hij vertelde dat er onder Jans veel minder aandacht was voor de spelers die geen basisplek hadden. Dat is onder Oosting het tegenovergestelde.
Hoe kijkt Oosting hier zelf tegenaan? "Ik kan alleen maar praten over de manier waarop wij werken. We hebben teamtrainingen waarin we altijd proberen de link te leggen in de manier van voetballen naar de wedstrijd toe. Wat is de sterkte en wat is de zwakte van de tegenstander? Daarbuiten hebben we nog linietrainingen." Oosting legt aan tafel bij De Oosttribune uit hoe dat in z'n werk gaat.
"Hier trainen de aanvallers op het afwerken, vrijlopen, het duelleren. Bij de verdedigers wordt getraind op keuzes in de opbouw, het frontaal en horizontaal verdedigen. En bij de middenvelders gaat het om het opendraaien, het kijkgedrag en de aannames. We proberen dus linietrainingen te doen die uitmonden in een overtal waarin we aanvallers tegen verdedigers laten voetballen. Zo werken we. Ik doe het ook niet alleen, hè."
Lees ook
"Ik ben er wel voor het spelplan, de manier van voetballen en welke tactiek we kunnen gebruiken. Peter Uneken is voor de trainingen die te maken hebben met de belastingen en de belastbaarheid, en Sander Duits is er samen met Davy de Jong (videoanalist, red.) voor de analyses van de tegenstanders. We hebben een goede staf en proberen maat werk te leveren voor onze jongens. En met name dat ook iedereen wordt gezien en gehoord."
Plaats reactie
0 reacties
Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.
Bekijk alle reacties