Eerste elftal

Twente-supporter in beroep tegen levenslang gebiedsverbod: "Ik kreeg zomaar een klap aan mijn bek"

Twente-supporter in beroep tegen levenslang gebiedsverbod: "Ik kreeg zomaar een klap aan mijn bek"

Eerder deze maand werd bekend dat 44 Twente-supporters een stadionverbod opgelegd kregen vanwege hun betrokkenheid bij de rellen na de wedstrijd FC Twente - Hammarby IF. Niet iedereen is het eens met de veroordeling. De 19-jarige Twente-supporter Marlon stond deze week voor de bezwarencommissie van de gemeente om protest aan te tekenen tegen zijn straf. Hij kreeg een stadionverbod, een levenslang gebiedsverbod en er hangt hem ook nog een straf van justitie boven het hoofd.

Marlon ontkent niet dat hij klappen heeft uitgedeeld, maar naar eigen zeggen raakte hij zonder opzet betrokken bij de rellen. Hij bezocht het toilet en toen hij terugkeerde belandde hij midden in de chaos. Volgens het politierapport, opgemaakt aan de hand van camerabeelden, rende hij achter Zweedse supporters aan en deelde hij klappen uit. Daarna zou hij lachend een highfive hebben gegeven aan en mede-supporter.

"Ik kreeg zomaar een klap aan mijn bek. Dat is toch niet eerlijk?", vertelt Marlon voor de bezwarencommissie, genoteerd door Lilian ten Dinkelaar van de Tubantia. Zijn advocaat laat weten dat Marlon zichzelf verdedigde. "Dat was zelfverdediging. Hij kreeg een klap in zijn gezicht en een duw. Hij hield er een hersenschudding aan over." Ook ging Ubbink in op de highfive. "Dat was opluchting, omdat hij bekenden tegenkwam."

De gemeente Enschede weigert mee te gaan met het verhaal van Marlon. "Dit is allemaal bedoeld om twijfel te zaaien. De burgemeester heeft geen twijfel over zijn betrokkenheid." Volgens de woordvoerder van de gemeente is het ook niet relevant of Marlon zijn acties had gepland. "De vraag is: Maakte hij zich schuldig aan verstoring van de openbare orde?" Het laatste woord is aan burgemeester Roelof Bleker. Hij zal binnen een aantal weken beslissen of de straf blijft staan of wordt aangepast.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties