Eerste elftal

Vader en zoon Steijn weer tegen elkaar: "Blijft natuurlijk bijzonder"

De wedstrijd tussen FC Twente en Sparta Rotterdam betekent ook weer de clash tussen Sem en Maurice Steijn. Rondom de onderlinge ontmoeting op Het Kasteel was er veel aandacht voor de Steijn-derby. Nu is er een stuk minder aandacht voor, maar is het voor vader en zoon ook minder speciaal?

"Ja, dat is er wel af", vertelt Sparta-trainer Maurice Steijn in gesprek met Rijnmond. "Dat was toen de eerste keer. Die avond was ook nog eens zijn verjaardag en we speelden thuis. Zestig à zeventig familieleden kwamen kijken. Maar het blijft natuurlijk nog steeds bijzonder om een wedstrijd te spelen tegen je zoon. Maar vooral die wedstrijd in Rotterdam was speciaal. Hij maakte een doelpunt en ik was tevreden met een punt. Beter kon eigenlijk niet", besluit Steijn.

Op 11 november speelden Sparta en FC Twente tegen elkaar op Het Kasteel. Het gedroomde scenario werd werkelijkheid: in de 63e minuut scoorde Sem Steijn de 0-1. Uiteindelijk werd het 1-1 door een doelpunt van Arno Verschueren in de 71e minuut. Sem en Maurice gingen na de wedstrijd een feestje vieren in het stadion van Sparta met veel familieleden en vrienden. De volgende dag werd Sem namelijk 21. Lees het mooie interview dat Sem en Maurice Steijn na de wedstrijd gaven hieronder.

Zondag om 12:15 uur spelen vader en zoon weer tegen elkaar. Het is een belangrijke wedstrijd in de strijd om plek vijf en om uitzicht te houden op de vierde plaats. De supporters van FC Twente komen dan ook weer massaal naar de wedstrijd: De Grolsch Veste is volledig uitverkocht. Het duel wordt ook live uitgezonden op ESPN 3. Joey Kooij is de scheidsrechter.