Van Bronckhorst rekent op ex-tukker Elia tegen FC Twente

Giovanni van Bronckhorst de trainer van Feyenoord rekent op Eljero Elia voor de volgende wedstrijd tegen FC Twente. De linksbuiten werd in de wedstrijd van afgelopen zondag, tegen NEC, halverwege de wedstrijd gewisseld. "Zijn hamstring werd stijf, daarom hebben we Eljero uit voorzorg gewisseld. Gelukkig is er geen schade te zien, volgens mij waren we er op tijd bij", aldus van Bronckhorst tegen het Algemeen Dagblad.[google]

Elia was in de eerste helft belangrijk voor zijn ploeg. Hij leverde een assist aan de andere oud Twente speler, Steven Berghuis, waardoor de 1-0 op het bord kwam. Vlak voor rust tekende Elia zelf voor de 2-0. De wedstrijd werd uiteindelijk met 4-0 gewonnen door Feyenoord.

Dit seizoen heeft Elia dertien competitiewedstrijden gespeeld voor de club uit Rotterdam. Hierin leverde hij zes assists en scoorde hij zeven keer. De enige speler die dit seizoen meer doelpunten maakte voor de ploeg is Jörgensen met veertien goals en daarnaast tien assists. Dirk Kuyt heeft ook zeven doelpunten gemaakt. Jens Toornstra en Steven Berghuis volgen met respectievelijk zes en vijf doelpunten.

Eerder werd al bekend dat Karim El Ahmadi op tijd terug is voor de wedstrijd tegen FC Twente. Zijn ploeg is door Egypte uitgeschakeld met 1-0.

FC Twente speelt zondag om 14:30 uur tegen de koploper van de Eredivisie. De ploeg staat zelf op een knappe achtste plaats met slechts drie punten achterstand op de nummer vier. Vorig jaar werd Elia nog toe gezongen door het FC Twente publiek. Hij gaf aan dat hij kippenvel kreeg van de supporters.