Eerste elftal

Van der Kraan ziet achterstand op AZ door gokpartij: "Zal aanzienlijk meer betalen"

Van der Kraan ziet achterstand op AZ door gokpartij: "Zal aanzienlijk meer betalen"

Het duurde even, maar onlangs werd de nieuwe hoofdsponsor van FC Twente bekend. Na een lange zoektocht werd het Enschedese bedrijf Elektramat gepresenteerd als de hoofdsponsor voor de komende twee seizoenen. Al snel volgden met ThermoSolutions en Taurus twee andere sponsoren die naast Elektramat en TOTO te zien zijn op de tenues.

Vorig seizoen stond Pure Energie als hoofdsponsor op het shirt. Op de mouw stond TOTO, die ook de komende twee seizoenen die plek op het shirt zal innemen. Nadat Pure Energie aankondigde na het seizoen 2022-2023 te stoppen als hoofdsponsor, ging FC Twente op zoek naar een sponsor die de club drie miljoen euro per jaar zou opleveren. Dit lukte echter niet, waardoor de club moest doorschakelen naar meerdere sponsoren op het shirt die samen dat bedrag konden opleveren.

"We hebben gezegd: dan delen we wat op, waardoor je makkelijker partijen kunt vinden", vertelt algemeen directeur Paul van der Kraan bij De Oosttribune van RTV Oost. "En dat is gelukt. Ik moet zeggen, het eindresultaat zijn we zeer tevreden."

FC Twente kan na de nieuwe deal qua begroting nog niet aanhaken bij AZ. Dat heeft er onder andere mee te maken dat AZ met Kansino een gokpartij als hoofdsponsor heeft, terwijl FC Twente met TOTO een gokpartij op de mouw heeft staan. "De bettingpartijen betalen over het algemeen iets meer dan de marktprijs, die zitten echt boven de marktprijs", legt Van der Kraan uit.

"Wij hebben niet die bettingpartij als hoofdsponsor aan de voorkant of de achterkant, want die hebben wij op de mouw. Dat is een wat minder prominente positie, waardoor dat ook minder prominent betaald wordt. Met Kansino heb je een partij die aanzienlijk meer zal betalen", besluit de algemeen directeur.

In de zoektocht naar een nieuwe hoofdsponsor klopte BetCity aan bij FC Twente. De club wees het gokbedrijf echter af omdat de club niet openstond voor een gokpartij op de voorkant van het shirt. Uiteindelijk is het dus Elektramat geworden met ThermoSolutions en Taurus die er nog bij zijn gekomen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties