Eerste elftal

Van Wissing: "Als Van Wolfswinkel weer okselfris is, is hij de eerste keuze"

Van Wissing: "Als Van Wolfswinkel weer okselfris is, is hij de eerste keuze"

Zaterdag startte Manfred Ugalde in de spits in plaats van Ricky van Wolfswinkel. Laatstgenoemde is de laatste tijd niet meer helemaal scherp en kampt ook met wat vermoeidheidsklachten. Ugalde heeft nu anderhalve wedstrijd achter elkaar gespeeld en doet het uitstekend met drie doelpunten. Zondag zal hij weer starten, maar daarna is hij ondanks zijn goede spel geen zekerheid voor in de basis.

Clubwatcher Tijmen van Wissing had niet helemaal zien aankomen dat Ugalde zou gaan starten tegen Fortuna Sittard. "Ik had niet verwacht dat het krediet van Van Wolfswinkel al op was, maar hij had ook wat lichte klachtjes", vertelt de clubwatcher bij De Oosttribune van RTV Oost.

"Ugalde dient zich aan op de training. Ik vind hem in de wedstrijden vaak nog wat pover, al was hij vorige week tegen Heerenveen wel aanwezig en maakte hij een doelpunt. Maar de invalbeurten daarvoor vond ik niet dat hij veel recht van spreken had. Maar op de training heeft hij blijkbaar een hele goede indruk achtergelaten. Jans had het gelijk aan zijn zijde."

Wat is volgens Jan van Staa het verschil tussen Ugalde en Van Wolfswinkel? "Van Wolfswinkel is natuurlijk wat slimmer, Ugalde is wat beweeglijker. Dat is logisch, hij is wat jonger", zegt Van Staa. "Ugalde is wat frisser, dat mag je ook verwachten van een jongen op die leeftijd. Hij is slim en rustig in de afronding, Van Wolfswinkel normaal ook. Dat is denk ik niet het verschil. Het gaat erom dat Ugalde op dit moment een frissere indruk maakt en ook aan de deur staat te kloppen. Dat is toch prettig om te constateren?"

"Van Wolfswinkel voelt zelf ook wel aan dat het wat minder is op het moment en dat hij wat minder kan brengen. Van Wolfswinkel speelde vanaf links, hij heeft daar ook zijn stinkende best gedaan. Wat dat betreft vind ik het geen probleem dat ze met Ugalde starten", aldus Van Staa. Van Wissing vindt Van Wolfswinkel niet zo gelukkig op links. Van Staa: "Nee, maar hij heeft verdedigend zijn werk gedaan. Maar het is geen linkerspits." Van Wissing reageert. "Nee, Van Wolfswinkel zakt nooit door de ondergrens."

Hoe zal het in de toekomst gaan met de keuze tussen de twee spitsen? "Ik denk dat Van Wolfswinkel nog steeds de eerste keuze is in het hoofd van Ron Jans", zegt Van Wissing. "Maar dit weekend laat je Ugalde natuurlijk wel staan na twee treffers. Ik kan me voorstellen dat hij zondag nog speelt en dan ben ik heel benieuwd hoe het zijn beslag gaat krijgen. Als Van Wolfswinkel weer helemaal okselfris is, is hij de eerste keuze", besluit de clubwatcher.

Poll

Ligt jouw keuze nu definitief bij Ugalde of blijft Van Wolfswinkel normaalgesproken eerste keuze?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties