Eerste elftal

Video's | Met supporters feestvierende debutanten staan pers glunderend te woord

Video's | Met supporters feestvierende debutanten staan pers glunderend te woord

Donderdagavond mochten Mats Rots en Gijs Besselink hun debuut maken voor FC Twente. En dat ook nog eens in een Europese wedstrijd. De talenten, allebei al in het bezit van een contract bij FC Twente, mocht bij een 2-0 voorsprong op het Letse Riga FC in de 84e minuut in het veld komen. Rots en Besselink waren na de wedstrijd allebei dolgelukkig en trots, zo is te zien in het interview onderaan het artikel.

"Ik ben er echt super blij mee", zegt een glunderende Besselink. "Ik had het zelf niet direct verwacht. Ik werd ineens geroepen en ben er super blij mee." Rots legt uit hoe het precies is gegaan. "We waren aan het warmlopen. De trainer riep ons. We waren eerst verward wie nou allemaal moest. Toen zei hij dat Gijs en ik erin mochten. Het was zeker een mooi moment."

Wat ging er door het lichaam van Besselink heen? "Het is natuurlijk een hele mooie wedstrijd in Europa. Natuurlijk wel een beetje spanning, maar ik ben er super blij mee." Voelde Rots nog spanning bij zijn eerste balcontact? "Natuurlijk is er spanning, want je hoopt niet dat je de eerste bal verkeerd speelt. Ik weet wat ik kan en dat probeer ik te laten zien."

De uit Heeten afkomstige Besselink is er zichtbaar van onder de indruk. Voor hem is dit een jongensdroom. "Al vanaf de Academie, vanaf de Onder 10. Nu je debuut maken, is geweldig." Rots uit Groenlo vindt het extra speciaal dat ze samen hun debuut hebben mogen maken. "Ja, 100 procent. We hebben vorig jaar ook veel samengespeeld. Nu samen ons debuut maken, is zeker een heel mooi moment voor ons allebei."

Heeft Besselink ook nog lekker kunnen voetballen? "Ja, jawel. We mochten nog een aantal minuten spelen. Volgens mij heb ik nog best vaak die bal aangeraakt. Dat is lekker." Voor Rots was het nog eens extra speciaal dat hij met zijn broer Daan op het veld mocht staan. "Hij stond helemaal aan de andere kant van het veld, dus we konden niet echt samenspelen. Maar het is natuurlijk mooi om twee Rots-leden op het veld te hebben staan, zeker."

En nu op naar meer? "Dat hoop ik", zegt de negentienjarige Besselink. Rots heeft een iets uitgebreider antwoord. "Ik hoop dat ik veel minuten mag maken. Veel invallen en hopelijk nog een keer een basisplek dit jaar. Daar gaan we voor", besluit de zeventienjarige linksback. Na de wedstrijd vierden de debutanten feest met de supporters. Bekijk de prachtige video hieronder. Daaronder is het interview te bekijken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties