Eerste elftal

Voorbeschouwing: FC Twente en AZ aan elkaar gewaagd, net als hun trainers

Voorbeschouwing: FC Twente en AZ aan elkaar gewaagd, net als hun trainers

FC Twente speelt vanavond om 20:00 uur thuis tegen AZ. Het is een zeer belangrijke wedstrijd. De thuisploeg moet winnen als ze nog mee willen doen in de strijd om top vier, zo gaf trainer Ron Jans ook al aan. De achterstand op nummer drie AZ is maar liefst negen punten en kan dus teruggebracht worden naar zes.

De laatste jaren is FC Twente erg wisselvallig in eigen huis tegen AZ. Van de laatste vijf onderlinge duels in De Grolsch Veste wonnen de Tukkers er twee, drie keer werd er verloren. Vorig seizoen won FC Twente thuis met 3-1 van AZ in de eredivisie. Toen ze elkaar vier maanden later in de KNVB Beker troffen ging AZ er echter met de winst vandoor: 1-2.

Trainer Ron Jans ontmoette AZ in totaal 32 keer. Hij won zeven duels, speelde er tien gelijk en verloor er vijftien. Als coach van FC Twente speelde hij vijf keer tegen AZ. De resultaten zijn in balans: twee keer ging de winst naar de ploeg van Jans, één keer werd het gelijk en tweemaal won AZ.

Jans en AZ-trainer Pascal Jansen speelden zes keer eerder tegen elkaar. De oefenmeesters zijn aan elkaar gewaagd. Jansen won de eerste twee wedstrijden, van de overige vier won hij er nog maar één. Jans won tweemaal. Eerder dit seizoen speelden de ploegen 1-1 gelijk tegen elkaar. Dit was tot dusver het enige gelijkspel tussen Jans en Jansen.

Om 20:00 uur gaat afgetrapt worden in De Grolsch Veste, dat nagenoeg uitverkocht zal zijn. Ook het uitvak is goed gevuld. De scheidsrechter van dienst is Allard Lindhout, die al voor de derde keer in 2023 een topwedstrijd van FC Twente mag fluiten. Dennis Higler is de VAR. De wedstrijd wordt live uitgezonden op ESPN 1.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties