Eerste elftal

Waarom FC Twente geduldig is met het brengen van Boadu

Waarom FC Twente geduldig is met het brengen van Boadu

Myron Boadu is nog niet fit genoeg voor een basisplaats. 'Er moet nog een stap bij', zei trainer Joseph Oosting over de fysieke inhoud van de spits die in de eerste seizoenshelft bij AS Monaco niet veel aan spele toekwam. Een deel van de supporters wil graag Boadu graag al in de basis zien, maar de technische staf is hier geduldig mee.

Dat laatste begrijpt Jan van Staa. "Het is een explosieve speler, die moet topfit zijn", zegt de analist bij De Oosttribune van RTV Oost. "Het verwachtingspatroon bij hem als hij erin gaat komen, is zo hoog, zeker na die eerste wedstrijd. We zitten nu in maart, de belangrijkste maanden gaan nu komen. Ze proberen een programma te maken dat hij in ieder geval topfit is in die laatste fase. Je krijgt natuurlijk nog een paar loeizware uitwedstrijden."

FC Twente moet nog op bezoek bij onder meer PSV, Ajax en AZ. "Dan kunnen ze zijn snelheid goed gebruiken", meent clubwatcher Tijmen van Wissing. "Ik denk dat ze hem bewaren voor die wedstrijden." Dat denkt Van Staa ook. "Ze stomen hem klaar voor die laatste fase waarin de prijzen verdeeld gaan worden", besluit de oud-trainer van FC Twente.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties