Eerste elftal

Wat levert FC Twente een sponsordeal met een legale goksite eigenlijk op?

Wat levert FC Twente een sponsordeal met een legale goksite eigenlijk op?

Er zijn steeds meer legale goksites in Nederland actief en daar komen naar verwachting in de toekomst veel meer bij. Het is voor nieuwe goksites niet eenvoudig om publiek te trekken. Een uitgelezen kans is een samenwerking aangaan met een voetbalclub. Op vele goksites kun je immers tegenwoordig ook geld inzetten op voetbalwedstrijden. FC Twente heeft zich inmiddels ook gebonden aan een legale goksite in Nederland. Wat dat oplevert? Wij zijn op onderzoek gegaan!

FC Twente tekende sponsordeal in 2020

Een sponsordeal kan veel teweegbrengen. Denk bijvoorbeeld aan de naamsbekendheid die de sponsor kan opbouwen. Tijdens een voetbalwedstrijd kijken wel duizenden mensen naar de spelers, maar tegelijkertijd ook naar de sponsor. Zo wordt het logo van de sponsor vaak gedrukt op de shirts van de spelers, maar ook zie je het logo regelmatig voorbijkomen in het stadion.

Al sinds het seizoen van 2020-2021 is TOTO sponsor van FC Twente, en in ruil daarvoor mag het online casino verschijnen op de mouw van de wedstrijdshirts voor zowel de mannen als dames. Een goede deal welke veel geld in het laatje brengt voor FC Twente. Het gaat om een bedrag tussen de 200.000 en 300.000 euro per jaar. Het contract met TOTO loopt tot het einde van het huidige seizoen.

Naast zichtbaarheid in het stadion hebben beide partijen ook het Rugdekking initiatief gelanceerd. Rugdekking is een service van de FC Twente die gericht is op verantwoord gokken. Het biedt spelers de mogelijkheid om inzicht te krijgen in hun gokgedrag en ze te ondersteunen bij het maken van verantwoorde keuzes.

Verbod vanaf 2025

Het verbod op gok sponsoring in Nederland is een wet die bepaalt dat gok bedrijven geen sponsoring mogen verlenen aan sport- en cultuur evenementen of teams in Nederland. Het verbod gaat in vanaf 1 januari 2025 en is bedoeld om de negatieve invloed van gokken op de samenleving te verminderen. Door het verbod komt er ook direct een eind aan de samenwerking tussen FC Twente en legale Nederlandse goksites.

Naast sponsors in de gok sector werkt FC Twente momenteel ook samen met onder andere Univé, Grolsch en hoofdsponsor Pure Energie. Laatstgenoemde staat dit seizoen voor het laatst op de voorkant van het shirt van FC Twente. Binnenkort wordt de opvolger gepresenteerd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties