Eerste elftal

Zoon Jan Vennegoor of Hesselink maakt officieus debuut voor FC Twente in mini-derby

Zoon Jan Vennegoor of Hesselink maakt officieus debuut voor FC Twente in mini-derby

Maandag werd een mini-derby gespeeld tussen Heracles Almelo en FC Twente. De echte derby eindigde zondag in 2-2, de herhaling - in de vorm van een oefenwedstrijd - tussen de tweede elftallen van beide ploegen eindigde in 3-2 voor Heracles. Op het wedstrijdformulier van FC Twente kwamen we een bekende naam tegen: Vennegoor of Hesselink mocht twintig minuten spelen.

Natuurlijk roept dat gelijk de vraag op: 'Is dat niet de zoon van Jan Vennegoor of Hesselink?' Het antwoord is ja. Lucas Vennegoor of Hesselink viel in de 71e minuut in voor Irakli Yegoian. Het was voor de zeventienjarige aanvaller zijn officieuze debuut voor FC Twente.

Lucas Vennegoor of Hesselink

Vennegoor of Hesselink is net als zijn vader een lange spits. Waar Jan een lengte van 1,91 meter heeft, telt de zeventienjarige Lucas 1,88 meter. Vennegoor of Hesselink speelt momenteel bij FC Twente/Heracles Onder 18, waar hij in zeven wedstrijden in Divisie 2 - waar Onder 18 zesde van de acht teams staat - al goed was voor zeven treffers. Daarnaast maakte de Oldenzaalse spits één doelpunt in één bekerduel.

Jan Vennegoor of Hesselink

Vader Jan genoot de jeugdopleiding van FC Twente en maakte in september 1996 op zeventienjarige leeftijd zijn eredivisiedebuut voor de Tukkers. Vanaf het seizoen 1998-1999 was Vennegoor of Hesselink de vaste spits van FC Twente en maakte hij veel doelpunten voor de Tukkers. Achtereenvolgens was hij goed voor 21, 19 en 15 goals in een eredivisieseizoen. Daarmee verdiende hij een transfer naar PSV. Vennegoor of Hesselink speelde ook nog voor Celtic, Hull City en Rapid Wien, om zijn carrière na het seizoen 2011-2012 af te sluiten bij PSV. Momenteel is hij assistent van de sportdirectie bij de Eindhovenaren. Naast zoon Lucas heeft Jan ook nog een dochter, genaamd Luisa.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties