Ehizibue zwaar teleurgesteld: "Ik had ze allebei moeten maken"

FC Twente boekte zondagmiddag een zwaarbevochten 1-2 overwinning op PEC Zwolle na een rode kaart van Bersant Celina in de 49ste minuut wegens natrappen. De ploeg van trainer René Hake kwam nadat het met tien man kwam te staan met een gelukje op voorsprong en beperkte zich sindsdien (logischerwijs) alleen maar tot verdedigen. Na afloop heerste er veel teleurstelling bij de PEC Zwolle-spelers.

Kingsley Ehizibue kreeg op slag van rust al de kans op de wedstrijd om te keren, maar zag zijn schot gered worden door doelman Nick Marsman. “Dat was een goede redding, maar die had ik moeten maken. Ik had ze allebei moeten maken”, verzucht Ehizibue tegenover De Swollenaer.

In de 87ste minuut kreeg Ehizibue de uitgelezen kans om de 2-2 te maken, echter kopte de middenvelder een voorzet van Bram van Polen voorlangs. “Ik voel me wel schuldig. Deze drie punten hadden we nodig. Ik heb wel goed gespeeld, maar niet goed genoeg. Anders had ik wel gescoord”, aldus Ehizibue, die verklaart waardoor het komt. “Ik heb wel getraind, maar het verder rustig aan gedaan. Na de wedstrijd komt het allemaal weer los”, snottert hij.

Een andere speler die zich de nederlaag aanrekent is PEC-doelman Mickey van der Hart. Nadat hij alert was op een diepe bal schoot hij hem vervolgens in de voeten van Oussama Assaidi, die de bal vervolgens van een meter of dertig keurig over de terug rennende doelman heen lobt.

"Er is maar één die je deze nederlaag kunt verwijten en dat ben ik. Ik wil die bal wegschieten en ik raak hem helemaal verkeerd. Hij schiet hem goed in, maar dit mag niet gebeuren", reageert Van der Hart teleurgesteld.