FC Twente behoudt 3e plek na nederlaag bij Vitesse

FC Twente heeft haar goede competitiestart geen gevolg weten te geven uit bij Vitesse. In Arnhem verloor de ploeg van Michel Jansen met 1-0 door een doelpunt van Havenaar. Ondanks het verlies behoudt FC Twente wel haar 3e plek op de ranglijst. Momenteel zijn er zeven ploegen met zeven punten waarvan FC Twente het beste doelsaldo heeft.

FC Twente was vooral voor rust geen schim van de formatie die de afgelopen weken in een aantrekkelijk ritme voorbij Feyenoord (4-1) en FC Utrecht (6-0) swingde. In het slechts met 14.000 toeschouwers gevulde Gelredome deed de ploeg uit Enschede te weinig met het vele balbezit. De defensie mocht zich aanrekenen dat Vitesse vooral in de eerste helft wel heel eenvoudig enkele goede kansen wist te creëren.

Doelman Nick Marsman kon in de 8e minuut minuut nog maar net voorkomen dat Roberto Rosales de bal in eigen doel werkte. De keeper van FC Twente had in de 22e minuut geen antwoord op een kopbal van Mike Havenaar, die wederom de voorkeur kreeg boven Jonathan Reis (0-1). Hij kreeg in de 26e minuut hulp van de paal, nadat Lucas Piazon zo maar door de achterste linie van FC Twente was gedribbeld.