FC Twente besluit 2018 overtuigend tegen NEC, Sparta verliest

In de laatste wedstrijd voor de winterstop kwam NEC op bezoek in De Grolsch Veste. Na de laatste drie wedstrijden gewonnen te hebben, wilde de thuisploeg ook met een overwinning de eerste seizoenshelft afsluiten. De Hel van Enschede was weer terug, FC Twente speelde met volle overtuiging en besloot 2018 met de vierde overwinning op een rij.

In de beginfase gunde NEC het initiatief aan de thuisploeg, dit bepaalde het spelbeeld voor de eerste helft. De Twentenaren stonden goed, maar het tempo aan de bal lag laag. De bezoekers konden daar weinig tegenover zetten. Na een halfuur was het Rafik Zekhnini die na een individuele actie raak schoot: 1-0.

Tweede helft

Vroeg in de tweede helft was het de rappe Zekhnini die een actie inzette vanaf eigen helft. Uiteindelijk gaf hij de bal aan Jari Oosterwijk die fraai afrondde: 2-0.

FC Twente leek herboren in de tweede helft. Er werd goed druk gezet en met balbezit werd efficiënt omgesprongen. Met goede combinaties werd er gevaar gesticht in het strafschopgebied van de tegenstander. Het was wachten op de 3-0.

Het vertrouwen nam toe en was groot aan Twentse kant. Alles lukte ook; dubbele scharen en hakjes van Oosterwijk, zelfs de acties van Ricardinho lukten en ook in verdedigend opzicht maakte hij geen grote fouten.

De 3-0 viel helaas niet meer, maar FC Twente won overtuigend van NEC. Er stond weer een team en er waren strijd en passie bij de spelers te zien. Daarbij verloor Sparta vanavond van Jong Ajax, waardoor de Tukkers weer naast de Rotterdammers komen te staan op de ranglijst. De manschappen van Pusic nestelen zich verder in de top van de Keuken Kampioen Divisie.

Geel: Okita, Espinosa ROOD: Sabak