FC Twente blameert zich ook tegen Excelsior

FC Twente heeft zich na de blamage bij ADO Den Haag niet weten te herstellen. In de eigen Grolsch Veste werd ook van Excelsior verloren, het werd 1-3.

De thuisploeg kreeg van trainer Alfred Schreuder vooraf de opdracht om wat opportunistischer te spelen tegen het defensief ingestelde Excelsior. De Tukkers hadden in de beginfase ook het meeste balbezit, maar wisten in het eerste kwartier geen gevaar te stichten voor het doel van de tegenstander. De eerste grote kans was voor spits Luc Castaignos die uit een voorzet van Schilder de lat raakte. De rebound belandde voor de voeten van Jesús Corona, maar de Mexicaan wist de op het oog niet te missen kans toch over het doel te krijgen.

Een paar minuten later kwam Excelsior er voor het eerst uit via Botaka, die door doelman Stevens net buiten het strafschopgebied gevloerd werd. De keeper ontving een gele kaart en de daaropvolgende vrije trap werd verzilverd door Jeff Stans, die de 0-1 aantekende. Even leek Twente van slag, maar het antwoord op de tegenslag volgde al snel. Mokhtar snelde aan de linkerkant langs zijn tegenstander en zijn voorzet werd beheerst door Corona in de verre hoek geschoten. In het vervolg van de eerste helft bleef FC Twente de bovenliggende partij, maar echt gevaarlijk voor het doel van Excelsior werd de thuisploeg niet.

[google]Vlak na rust leek FC Twente op voorsprong te komen. Corona maakte een goede actie en zette de bal uitstekend voor, maar Castaignos maaide volledig langs de bal. Een paar minuten later werd de misser afgestraft. Uit een hoekschop was Bovenberg de enige die goed oplette en de gasten weer op voorsprong zette. De thuisploeg moest weer de schade herstellen en was via Tapia dichtbij de gelijkmaker. De Tukkers hadden moeite om kansen te creëren en de hoge ballen richting de spitsen kwamen steeds minder aan. Andreas Bjelland werd weer als stormram naar voren gestuurd, maar dit had amper effect. In een van de spaarzame tegenaanvallen passeerde Stans doelman Stevens en gaf de bal voor op Vermeulen, die voor een leeg doel kon binnen koppen: 1-3 en de wedstrijd was beslist.

FC Twente - Excelsior 1-3

0-1 Stans (22)
1-1 Corona (28)
1-2 Bovenberg (51)
1-3 Vermeulen (86)

Gele kaart: Stevens (FC Twente)

Opstelling FC Twente: Stevens; Ter Avest (Engelaar/79), Lachman, Bjelland, Schilder; Mokotjo (Borven/71), Tapia, Ziyech; Corona, Castaignos, Mokhtar (Ould-Chikh/59).