FC Twente boekt eerste zege onder Verbeek in Breda

FC Twente heeft haar eerste overwinning geboekt onder leiding van trainer Gertjan Verbeek. De Tukkers speelden dinsdagavond op bezoek bij NAC Breda, waar met 1-2 werd gewonnen.

Al in de derde minuut was de thuisploeg dicht bij de openingstreffer. Thierry Ambrose bleef ongedekt en joeg de bal vlak over de kruising. Na ruim een kwartier spelen ontstond via Oussama Assaidi de eerste kans voor de Tukkers, echter zag hij zijn inzet met moeite gekeerd worden door doelman Nigel Bertrams. Beide ploegen zochten de kleedkamers op bij een 0-0 ruststand.

Vlak na rust kwam FC Twente op voorsprong. Oussama Assaidi zag zijn poging veranderen in een doelpunt na een ketser van Bertrams. Na een uur spelen kwam de thuisploeg op gelijke hoogte, nadat de bal via Thierry Ambrose en de voet van Peet Bijen in het doel belandde. Amper twee minuten later zette Assaidi FC Twente op prachtige wijze op 1-2. Vlak voor het eindsignaal kreeg Assaidi nog een uitgelezen kans op zijn hattrick, maar hij kon zijn schot niet tussen de palen plaatsen.

Luttele minuten later leek NAC via een scrimmage nog een punt uit het vuur te slepen. Ook kreeg doelman Nigel Bertrams een rode kaart na een schandalige tackle op invaller Luciano Slagveer, die na twee minuten aanwezigheid het veld per brancard moest verlaten. Hiermee eindigde de wedstrijd in 1-2 in het voordeel van FC Twente.