FC Twente krijgt flinke dreun van Vitesse en ziet concurrenten naderen

FC Twente heeft zaterdagavond slechte zaken gedaan in de thuiswedstrijd tegen Vitesse. De ploeg verloor met 3-0 van de Arnhemmers die al zes competitiewedstrijden niet meer hadden gewonnen. Een nederlaag die extra pijn doet omdat drie directe concurrenten punten pakten.

Espinosa keerde terug in de basis en liet aan het begin van de wedstrijd zien wat hij in z'n mars heeft. In de vijfde minuut bracht hij zijn landgenoot Aitor twee keer in scoringspositie. Aitor wist alleen de tweede kans op doel te schieten, maar Pasveer verwerkte het schot tot corner.

Wat opviel was dat Nakamura zeer zwak begon aan de wedstrijd. Hij leed veel balverlies waardoor hij enkele veelbelovend aanvallen om zeep hielp en tevens Vitesse de mogelijkheden bood gevaarlijk te worden in de omschakeling. In de 19e minuut begon het publiek licht te fluiten na het zoveelste balverlies van de Japanner, die door ingrijpen van de verdediging het geluk had dat zijn balverlies niet resulteerde in een tegentreffer.

In de 27e minuut trok scheidsrechter Lindhout de eerste gele kaart. Deze was voor Nakamura die na balverlies zijn tegenstander vasthield. Een volkomen terechte kaart voor de linksbuiten. In de 31e minuut een grote kans voor de Japanner, maar hij wist Pasveer tot twee keer toe niet te passeren.

In de 39e minuut was Garcia er klaar mee en besloot Nakamura naar de kant te halen. Zekhnini werd ingebracht als zijn vervanger. Twee minuten later moest Garcia noodgedwongen zijn tweede wissel doorvoeren. Schenk kon niet verder vanwege een rugblessure en werd vervangen door Bijen.

Het was Vitesse dat in het begin van de tweede helft de beste kansen kreeg. In de 50e minuut zwijnde FC Twente toen een corner van Honda op de paal terecht kwam. Een minuut later was het wel raak voor de Arnhemmers. Uitgerekend op aangeven van de Enschedese doelman Pasveer scoorde Linssen de 1-0. In de 54e minuut was Vitesse dichtbij de 2-0. Het was wederom het aluminium dat de Arnhemmers in de weg zat. Deze keer was het Dickov die zijn bal op de paal zag belanden.

In de 61e minuut was het wederom Vitesse dat scoorde. Een slordige bal van Bijen werd onderschept waarna Dickov geen genade kende en de bal achter Drommel werkte. FC Twente ging op zoek naar de aansluitingstreffer en dat leverde direct na de 2-0 twee goede kansen op. Echter zag Aitor zijn inzet van richting veranderd worden en Busquets zijn schot van zo'n 14 meter in de handen van Pasveer belanden.

Helaas voor iedereen die FC Twente een warm hart toedraagt was het Vitesse dat de 3-0 scoorde. Het was Pleguezuelo die buitenspel ophief waardoor Linssen zijn tweede van de avond kon scoren. In de 75e minuut de derde en laatste wissel bij FC Twente. Vuckic werd naar de kant gehaald voor Berggreen. Niet iedereen was het eens met de wissel die Garcia een fluitconcertje opleverde. In de 88e minuut nog een goed moment van Drommel die een vrije trap van Honda fraai uit het doel wist te houden. Eindstand 3-0 voor Vitesse.

Op de andere velden won Fortuna Sittard met 3-2 van hekkensluiter RKC, won PEC Zwolle met 2-1 op bezoek bij VVV Venlo en speelde ADO Den Haag met 1-1 gelijk tegen FC Groningen. FC Twente moet dus weer naar onderen kijken waardoor de laatste competitiewedstrijd van het jaar tegen RKC Waalwijk een extra zware lading krijgt. Voor de nieuwe stand, klik hier.

Drommel, Pleguezuelo, Busquets, Schenk (41. Bijen), Verdonk, Brama, Selahi, Espinosa, Aitor, Nakamura (39. Zekhnini) en Vuckic (75. Berggreen).