FC Twente loopt tegen Fortuna averij op in strijd om Europees voetbal

Op zaterdagavond stond het duel tussen FC Twente en Fortuna Sittard op het programma. In eigen huis ontmoette de Tukkers de vijftiende van de ranglijst. De ploeg van Jans moest winnen zodat het de voorsprong op AZ blijft vasthouden. Hier slaagde FC Twente echter niet in.

Na een slordig begin zonder kansen kwam er in de 25e minuut de eerste kans van de wedstrijd. Rechtsback Pinto van Fortuna kwam aan de rechterkant vrij en gaf de bal goed voor op Zian Flemming. De middenvelder schoot in één keer en vond knap het doel. Zo keek FC Twente al vroeg in de wedstrijd tegen een 1-0 achterstand aan.

In de 29e minuut was er de eerste kans voor FC Twente. De bal werd vanaf de linkerkant geopend op Cerny. Laatstgenoemde wist goed voor te geven, maar Van Wolfswinkel raakte de onderkant van de lat. Acht minuten later was het wel raak voor de spits van FC Twente. Na een mooie aanval over de linkerkant wist de spits binnen te schieten op aangeven van Limnios. 1-1 werd echter niet de ruststand. Flemming tekende na een makkelijk gegeven vrije trap voor zijn tweede.

FC Twente begon erg sterk aan de tweede helft en kreeg in het eerste kwartier verscheidene kansen via Cerny, Pröpper, Van Wolfswinkel en Limnios. Ook Gladon kreeg op 7 meter afstand nog een vrije scoringskans, Unnerstall redde echter knap. Na de kansrijke openingsfase sloeg het spel om in veel overtredingen.

Hierin liepen de frustraties alsmaar verder op bij FC Twente. Zo werden er diverse gele kaarten uitgedeeld door opstootjes die de spelers van Fortuna uitlokten. Scheidsrechter Kamphuis had hierin alle moeite om het hoofd koel te houden en de juiste beslissingen te maken, waardoor de frustraties alsmaar hoger werden.

In een tweede helft waarin FC Twente met 75% het merendeel van het balbezit had wist het na veel drukken niet te scoren. Kansen waren er genoeg, er werd maar liefst 22 keer geschoten door de ploeg van Jans. Echter zat het FC Twente niet mee in het afronden van die kansen. Zo loopt FC Twente averij op in de strijd om Europees voetbal.

Unnerstall, Brenet, Pröpper, Pleguezuelo, Smal, Bosch (68. Ugalde), Zerrouki, Vlap, Limnios, Cerny (76. Misidjan) en Van Wolfswinkel.