FC Twente Nieuws

'Benitez houdt transfer Tioté naar Spanje tegen'

'Benitez houdt transfer Tioté naar Spanje tegen'

Cheick Tioté hoeft al tijden niet te rekenen op speeltijd bij Newcastle United en wil mede daarom vertrekken uit Engeland. Een transfer lonkt naar de Ivoriaanse middenvelder, maar vooralsnog houdt Rafael Benitez, trainer van The Magpies, een transfer van de ervaren middenvelder tegen, volgens ChronicleLive.

Tioté staat op het punt om te vertrekken naar het Spaanse Sporting Gijon en het was de bedoeling dat de deal afgelopen weekend al afgerond zou worden. Echter hebben blessures vooralsnog roet in het eten gegooid. Afgelopen weekend speelde Newcastle United tegen Brentford en daar raakten zowel Isaac Hayden als Vurnon Anita geblesseerd.

Woensdag speelt Newcastle United de replay voor de FA Cup tegen Birmingham City en het zou goed mogelijk kunnen zijn dat Tioté weer eens wat speelminuten krijgt door eerder genoemde blessuregevallen. Mede daarom houdt Benitez de transfer voorlopig tegen.

[google]Er zou ook interesse vanuit Turkije (laagvlieger Kayserispor) zijn voor Tioté, maar de Ivoriaanse middenvelder is al akkoord met het Spaanse Gijon dat ook tegen degradatie vecht. Het is alleen wachten tot de clubs een akkoord bereiken.

Overigens hoeft FC Twente niet te rekenen op een doorverkooppercentage van ongeveer 15% wat destijds bedongen is door Joop Munsterman. Dat zou de Enschedese club alleen krijgen over de winst die Newcastle zou maken op Tioté. De middenvelder vertrok destijds voor ruim vier miljoen naar Engeland en naar verluidt zal Sporting Gijon slechts een half miljoen euro betalen om het aflopende contract van Tiote af te kopen.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties