FC Twente Nieuws

Deze oud-FC Twente spelers keerden deze zomer terug naar de eredivisie

Deze oud-FC Twente spelers keerden deze zomer terug naar de eredivisie

De zomerse transferwindow zit erop. Zoals altijd zorgde de zomerse periode van het komen en gaan van spelers voor meer spektakel dan die in de winter. Er keerde de afgelopen maanden ook meerdere oud-FC Twente spelers terug naar de eredivisie.

Een van die namen kwamen de Tukkers al tegen. Tom Boere wist met zijn nieuwe club SC Cambuur zelfs al te winnen van zijn oude club. Boere kwam afgelopen zomer transfervrij over van SV Meppen dat hem op haar beurt gratis had overgenomen van Türkgücü München.

Ook Calvin Verdonk heeft weer een club op het hoogste niveau van Nederland gevonden. De Tukkers huurden Verdonk twee jaar geleden van Feyenoord. Na zijn terugkeer in Rotterdam vertrok hij vrij snel naar het Portugese FC Familicão, dat hem nu verhuurd aan NEC. In Nijmegen is de linksback herenigd met Ted van Leeuewen.

Hoewel Sam Beukema nooit in het eerste van FC Twente speelde, was hij als jeugdspeler toch zeker actief bij de Enschedeërs. Beukema speelde tussen 2012 en 2014 in de jeugd van FC Twente. Vervolgens keerde de centrumverdediger weer terug bij Go Ahead Eagles. De Eagles verkochten voor 900.000 euro aan AZ. Toen de transfer rondgemaakt werd, was het nog niet bekend dat hij ook met de club uit Deventer naar de eredivisie had gekund.

Tot slot maakte ook twee oud-FC Twente spelers een transfer binnen de eredivisie. Remco Pasveer en Steven Berghuis vertrokken zoals bekend allebei naar Amsterdam. Saillant detail is dat de twee aanwinsten afgelopen zondag allebei op de bank plaatsnamen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties