FC Twente maakt prima indruk, maar speelt doelpuntloos gelijk

FC Twente heeft in de tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding op het seizoen geen overwinning kunnen boeken. Op het complex van BSC Unisson in Boekelo speelde het met 0-0 gelijk tegen het Al-Wahda FC van trainer Maurice Steijn. Ondanks het doelpuntloze gelijke spel, maakte de ploeg van trainer Gonzalo García García een prima indruk.

FC Twente begon met de nieuwkomers Paul Verhaegh, Julio Pleguezuelo en Lindon Selahi aan de aftrap. Alle drie maakten ze een prima indruk. De Tukkers speelden een prima eerste helft en kregen een aantal mooie kansen, waarbij de grootste was voor Tom Boere. Na een klein half uur spelen leek de spits uit een corner de 1-0 te maken, ware het niet dat zijn bal van de lijn werd gehaald. Al-Wahda kwam niet verder dan een klein speldenprikje.

Met een aantal wijzigingen aan het begin van de tweede helft was het opnieuw FC Twente dat de beste kansen kreeg. Zo waren Ramiz Zerrouki en Julio Pleguezuelo dichtbij de 1-0 en schoot invaller Ryan Trotman op de lat.

García García, die alleen Drommel de volledige wedstrijd liet spelen, wisselde er gedurende de tweede helft op los. Zo kwamen jeugdspelers Casper Staring, Thijs van Leeuwen en Jayden Oosterwolde ook binnen de lijnen.

Zo sterk als voor rust werd de ploeg niet meer, maar het bleef wel de betere ploeg. In de slotfase kreeg FC Twente nog twee dotten van kansen. Zo was Van Leeuwen dichtbij een treffer en spatte een kopbal van Jari Oosterwijk uiteen op de lat. Zodoende eindigde het duel in 0-0.

[google][app]

FC Twente (eerste helft): Drommel; Verhaegh, Bijen, Pleguezuelo, Schenk; Roemeratoe, Selahi, Espinosa; Aitor, Boere, Zerrouki.

FC Twente (tweede helft): Drommel; Van der Lely, Bijen (70. Browning), Pleguezuelo (60. Oosterwolde), Schenk (70. Staring); Roemeratoe (60. Van der Heyden), Bosch, Wieffer; Trotman, Boere (60. Oosterwijk), Zerrouki (60. Van Leeuwen).