FC Twente Nieuws

FC Twente Vrouwen trots na ongekende en historische eerste seizoenshelft

FC Twente Vrouwen trots na ongekende en historische eerste seizoenshelft

FC Twente Vrouwen heeft een ongekende eerste seizoenshelft achter de rug. De Tukkers staan eerste in de Azerion Vrouwen Eredivisie met een perfecte score van dertig punten uit de eerste tien wedstrijden. FC Twente maakte in deze tien duels maar liefst 47 treffers, terwijl het er slechts twee tegenkreeg.

Joran Pot, die zijn eerste seizoenhelft als trainer van FC Twente Vrouwen erop heeft zitten, is dan ook ongekend blij met hoe het tot nu toe is verlopen. "Ik ben ontzettend trots op het team. Als je kijkt naar ons aantal punten, het aantal tegendoelpunten, hoe we trainen, alles", vertelt hij op de officiële clubwebsite van FC Twente.

De laatste wedstrijd voor de winterstop was die tegen Fortuna Sittard. De nummer drie van de eredivisie werd met 6-0 aan de kant gezet. "Uiteindelijk was het een makkelijke wedstrijd, maar in de beginfase was dat echt niet zo. Ze kregen een aantal grote kansen en die maakten ze niet. Wij maakten onze eerste kans wel", aldus de trainer die deze zomer overkwam van PEC Zwolle Vrouwen.

Ook aanvoerster Renate Jansen is trots. "Volgens mij hebben we in de geschiedenis van FC Twente Vrouwen nog nooit zo'n goed half jaar gedraaid. We staan dit seizoen verdedigend goed, hebben een fantastische keeper en een geweldig middenveld. Iedereen is top bezig, en we proberen nog steeds beter te worden", besluit Jansen.

Dinsdag spelen Ajax en PEC Zwolle tegen elkaar en dan is het tijd voor de winterstop. De Azerion Vrouwen Eredivisie ligt dan ruim een maand stil. Op zondag 22 januari zal FC Twente weer in actie komen. Dan speelt de ploeg van trainer Joran Pot het thuisduel tegen PSV, dat vijfde staat in de eredivisie met zestien punten uit tien wedstrijden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties