FC Twente Vrouwen vernedert VV Alkmaar en ziet Ajax punten verspelen

FC Twente Vrouwen heeft vrijdag een goede beurt gemaakt in de Vrouwen Eredivisie. De Tukkers kenden een moeizame seizoenstart met slechts vier punten uit vier wedstrijden. Vrijdagavond herpakte de ploeg van Tommy Stroot zich door VV Alkmaar met 5-0 te vernederen voor eigen publiek.

FC Twente Vrouwen begon sterk aan de wedstrijd en was al in de 4e minuut dicht bij de openingstreffer. Helaas voor Folkertsma belande haar inzet op de lat. In de 22e minuut was het wel raak. Het was Suzanne Giesen die de score opende. In de blessuretijd van de eerste helft was het Smits die de Tukkers op een meer aangename voorsprong zette. In de tweede helft ging de ploeg van Tommy Stroot door. In de 59e minuut was het Weerden die de 3-0 op zich nam waarna Bente Jansen tekende voor de 4-0 en de 5-0.

Ajax verliest dure punten
FC Twente Vrouwen zag na afloop dat Ajax Vrouwen twee dure punten had verspeeld op bezoek bij sc Heerenveen Vrouwen. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. De uitslag die het meest opviel was die van Achilles '29 en ADO Den Haag. De Hagenezen wonnen in Groesbeek met maar liefst 9-1.

Na zeven speelrondes staat FC Twente Vrouwen nu op de vijfde plek met zeven punten uit vijf wedstrijden. Koploper PSV Vrouwen heeft twee punten meer, maar heeft nog een wedstrijd tegoed. Ajax Vrouwen staat op de tweede plek met eveneens 9 punten met evenveel gespeelde wedstrijden als FC Twente Vrouwen.

Opstelling FC Twente Vrouwen:
Daphne van Domselaar, Maud Roetgering, Myrthe Moorrees, Suzanne Giesen(70. Licia Darnoud), Lynn Wilms, Cheyenne van den Goorbergh, Sisca Folkertsma, Jassina Blom(66. Sabrine Ellouzi), Ashleigh Weerden, Renate Jansen en Joëlle Smits(59. Bente Jansen).

FC Twente Vrouwen speelt op 19 oktober thuis tegen sc Heerenveen Vrouwen. De wedstrijd wordt gespeeld om 19.30 uur bij Achilles'12(Sportpark 't Wilbert). Kaarten zijn te koop aan de kassa(pinnen is niet mogelijk!).