Hamdaoui en Boere leggen Jong Ajax op de pijnbank

FC Twente heeft maandagavond de inhaalwedstrijd tegen Jong Ajax gewonnen. Op Sportpark De Toekomst boekte de ploeg van trainer Marino Pusic een ruime 2-5 overwinning. Grote man aan de zijde van FC Twente was vleugelaanvaller Mohamed Hamdaoui. Hij was goed voor liefst vier assists.

Marino Pusic besloot voor het duel tegen Jong Ajax zijn opstelling flink om te gooien en op acht plaatsen te wijzigen. Zo mochten onder meer Jorn Brondeel, Xandro Schenk, Hamdaoui en Rafael Ramos aan de aftrap verschijnen.

De Tukkers begonnen goed aan het duel tegen Jong Ajax en kwamen na slechts drie minuten al op een 0-1 voorsprong. Jelle van der Heyden rondde een combinatie met Hamdaoui uiterst koel bloedig af en stiftte de bal over Dominik Kotarski. Lang kon FC Twente niet van deze voorsprong genieten, want in de 14de minuut ging de bal op de stip voor Jong Ajax na een handsbal van Ramos. Danilo benutte dit buitenkansje en schoot de 1-1 tegen de touwen.

Slechts drie minuten later had FC Twente ook een penalty moeten hebben na een handsbal van Jong Ajax, maar scheidsrechter Joey Kooij vond het niks. Toch duurde het niet lang voor FC Twente weer op voorsprong kwam. Hamdaoui wist na 27 minuten spits Tom Boere in de zestien te bereiken. Hij schoot vervolgens verwoestend raak: 1-2.

1-2 leek de ruststand te worden, maar met het laatste balcontact voor rust was het Lassina Traoré die de 2-2 maakte. Zo gingen beide ploegen na een vermakelijke eerste helft met een gelijke stand aan de thee.

Na rust bleef FC Twente het betere van het spel houden en na iets meer dan een uur werd de ploeg dan ook beloond. Na wederom een prima pass van Hamdaoui was het Boere die zijn tweede van de avond wist te maken: 2-3. Acht minuten later was het opnieuw raak en weer was het Hamdaoui met de assist. De vleugelaanvaller wist Vuckic te bereiken en de Sloveen schoot hard de 2-4 tegen de touwen.

FC Twente probeerde daarna nog om de score verder uit te bouwen. Lange tijd leek dit niet te lukken, maar in de 90ste minuut was het Ulrich Bapoh die de 2-5 maakte op aangeven van Javier Espinosa. Waarmee de eerdere 2-5 overwinning van Jong Ajax in Enschede op een keurige wijze is weggespoeld.

Jong Ajax - FC Twente 2-5 (2-2)

Scoreverloop:
3' 0-1 Van der Heyden
14' 1-1 Danilo