FC Twente Nieuws

Jans ziet grote kwaliteit Ugalde: "Kan heel belangrijk zijn voor het team"

Jans ziet grote kwaliteit Ugalde: "Kan heel belangrijk zijn voor het team"

Manfred Ugalde kwam tijdens de eerste seizoenshelft niet veel in actie bij FC Twente. Hij hoopt dan ook zelf op meer speeltijd. Ondanks dat hij de spits niet vaak opstelt, is trainer Ron Jans zeer tevreden over Ugalde. De trainer looft zijn tweede spits onder andere om zijn geweldige instelling.

"Wij willen met zijn allen dat elke speler beter wordt, dat elke speler zich ontwikkelt", vertelt Jans. "Dat geldt ook voor Manfred. We zijn nog steeds bezig met zijn ontwikkeling. Manfred kan voor ons heel belangrijk zijn voor het team door zijn goals, maar ook door zijn instelling om elke wedstrijd te willen winnen. Dus het zijn twee dingen: de ontwikkeling van Ugalde en zijn belang voor het team.

Jans krijgt de vraag om Ugalde eens te vergelijken met Ruiz. "Manfred is een hele andere speler dan Bryan Ruiz. Manfred is echt een centrumspits, Bryan kwam het liefst van de rechterkant, misschien van de linkerkant", aldus de oefenmeester.

Wat is eigenlijk de grootste kwaliteit van Ugalde? "Zijn grootste kwaliteit zit in zijn hoofd. Zijn karakter om te winnen, om er alles voor te doen. Het is echt een teamspeler. Hij geeft altijd zo veel energie aan het team. Dat vind ik echt zijn grootste kwaliteit. Daarnaast kan hij in de zestien ook echt heel gevaarlijk zijn. Wij zijn hartstikke blij met Manfred, ondanks dat hij meestal erin komt en niet begint", besluit Jans.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties