FC Twente Nieuws

Jansen baalt: "Het gevoel van 'red-oe met 'n pröttel'."

Jansen baalt: "Het gevoel van 'red-oe met 'n pröttel'."

19 tot en met 21 mei vindt in Groenlo het jaarlijks terugkerende Marveldtoernooi weer plaats voor spelers onder de 15 jaar. Naast de top drie van Nederland onder andere ook Arsenal, Borussia Dortmund en Real Madrid aanwezig zullen zijn. De 28e editie van dit internationale toernooi zal dit jaar worden gespeeld zonder de aanwezigheid van FC Twente. De Tukkers doen al sinds jaar en dag mee aan het toernooi, maar de organisatie heeft besloten dat FC Twente dit jaar niet welkom is.

Leon ten Voorde maakte zich hier al eens druk over in zijn column. “Als ze bij Twente uit eigen ervaring een wijze les aan de mensen van het Marveld-toernooi kunnen geven, dan is het wel dat je op het toppunt van roem nooit het contact met je eigen achterland moet verwaarlozen", zo schreef de journalist eerder dit seizoen in de Tubantia. [google]

Ook hoofd jeugdopleidingen Michel Jansen baalt ervan dat FC Twente niet is uitgenodigd. Dit laat hij weten in gesprek met Ten Voorde. "We hebben hier zelf ook een rol in gespeeld. Door de manier waarop wij ons vorig jaar hebben gepresenteerd en gedragen, hebben we heel wat weggegooid. Aan de andere kant weten de mensen van Marveld ook dat er nu een andere wind waait. Er is in de regio ook nog iets van 'noaberschap'. Nu krijg je het gevoel van 'red-oe met 'n pröttel'."

Het is overigens niet de eerste keer dat FC Twente niet meer wordt uitgenodigd bij een groot regionaal toernooi in de buurt. De club is ook al een paar jaar niet meer uitgenodigd voor het internationale toptoernooi in Zieuwent. Hier spelen de allerjongste spelertjes hun wedstrijden. De reden is dat volgens de organisatie de prestaties van FC Twente tegenvielen.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties