FC Twente Nieuws

Laatste kans voor Rutten

Laatste kans voor Rutten

Fred Rutten heeft als coach van PSV nog nooit zijn voormalige club FC Twente verslagen in competitieverband. De Tukkers zijn al bijna vijf jaar zonder nederlaag op bezoek in Eindhoven. Bekijk hier eerdere confrontaties in video-samenvatting.

In de seizoenen 2006 tot 2008 was Rutten hoofdtrainer van FC Twente. In 2009 werd hij aangesteld als eindverantwoordelijke bij PSV. De vijf ontmoetingen in de eredivisie tot dusver eindigden in drie gelijke spelen en twee overwinningen voor FC Twente.
Overigens won Rutten met PSV onlangs wel van FC Twente in het bekertoernooi (na verlenging).

Rutten legt geen extra druk op spelers

Trainer Fred Rutten van PSV ziet de cruciale wedstrijd tegen FC Twente van zondag met vertrouwen tegemoet.

Hij wil dan ook geen extra druk op zijn spelers leggen. “Dat doet de buitenwacht al”, zegt de trainer in gesprek met PSV TV.

“We spelen thuis en waarom zou je dan enige twijfel hebben over het eindresultaat van zondag? Wij staan bovenaan en daar willen we blijven staan. We gaan er alles aan doen om dat zo te houden.”

Hoewel Dries Mertens zondag na de overwinning op Feyenoord (3-2) riep dat de kampioenswedstrijd gespeeld was, staat PSV op de ranglijst pas twee punten los van nummer twee AZ.

Het verschil met FC Twente bedraagt slechts drie punten. De club uit Enschede heeft bovendien een wedstrijd minder gespeeld.

Chadli
De afgelopen seizoenen was de ploeg van trainer Steve McClaren geen makkelijke tegenstander voor PSV.

De Eindhovenaren wisten de laatste negen competitieduels met FC Twente niet te winnen. Vorig seizoen verloor de formatie van coach Fred Rutten in het eigen Philips-stadion met 0-1 door een doelpunt van Nacer Chadli.

De wedstrijd van zondag is ook het duel tussen Georginio Wijnaldum en Leroy Fer. Vorig seizoen speelden ze samen in dienst van Feyenoord. Komende zondag staan ze voor de tweede keer tegenover elkaar in de eredivisie.

Tijdens de confrontatie in Enschede in de eerste seizoenshelft moest Fer nog beginnen op de bank. Als invaller bepaalde hij de eindstand op 2-2.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties