FC Twente Nieuws

Matchwinner Van de Sanden geniet: "Dat gaf echt kippenvel, ik werd echt even emotioneel"

Matchwinner Van de Sanden geniet: "Dat gaf echt kippenvel, ik werd echt even emotioneel"

Om vandaag bij de training van de Oranje Leeuwinnen te komen, nam maakster van het enige doelpunt van gisteren Shanice van de Sanden de "Oranje Taxi". De wedstrijd tegen de Noren vat ze samen in één woord: "Fantastisch".

"Het publiek en hoe zij meeleefden. Ook toen we aankwamen met de bus bij het stadion. Echt ongelooflijk. Je weet eigenlijk niet eens wat je ervan kan verwachten en dan kom je aan en staan er ineens zoveel mensen voor je te klappen. Daar krijg ik persoonlijk alleen maar kracht van en ik denk mijn teamgenoten ook. Dat was echt mooi."

[google]De aanvalster zelf stapte zelf juichend de bus uit, de wedstrijd tegen Noorwegen moest echter nog gespeeld worden. Naar eigen zeggen wilde ze haar momentje pakken. "Waarom zou ik niet even mijn handen in de lucht steken voor die mensen." Haar mooiste moment blijft natuurlijk haar doelpunt. "Dat vergeet ik echt nooit meer. Kijk, de hele dag vergeet je eigenlijk niet meer. Dat doelpunt en ook nog eens in mijn eigen stad. Dan is dat wel echt mooi hoor." Van de Sanden begon haar carrière ooit bij FC Utrecht. "Dat gaf echt kippenvel en ik werd er echt even emotioneel van."

"Ik dacht eerst: ik ga naar die bank toe. Dat had ik ook met die meiden afgesproken, maar het ging allemaal zo snel. Mijn moeder en familie zaten er ook, dus ik dacht: ik loop toch daar heen. Vervolgens zag ik de koning en koningin nog staan, toen heb ik ook even gezwaaid."

"Ik kwam moeilijk in slaap moet ik heel eerlijk zeggen. Mijn kamergenootje Sharida Spitse (FC Twente Vrouwen, red.) en ik konden allebei niet slapen. We lagen in bed, hadden het licht uitgedaan en na een kwartier konden we allebei nog altijd niet slapen. Toen hebben we nog even de tv aangezet en nog even nagekletst."

In Nederland zaten 2,1 miljoen mensen voor de buis om de overwinning van de Oranje Leeuwinnen te aanschouwen. De Champions League finale tussen Real Madrid en Juventus trok er zo'n 1,8 miljoen. "Bizar is dat hè", aldus de doelpuntenmaakster. Toch wil ze niet te lang stil blijven staan bij het succes en weet ze zelf ook dat de gedachten weer bij de volgende wedstrijd moeten zijn.

Foto: Oranje Pictures
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties