PEC-speler Paal na afgeketste transfer alsnog goud waard voor FC Twente

Na het vertrek van Jayden Oosterwolde klopte Jan Streuer tevergeefs aan bij PEC Zwolle voor Kenneth Paal. De technisch directeur van FC Twente deed een bod op de verdedigers wiens contract komende zomer afloopt. PEC Zwolle was beledigd door de hoogte van het bod en FC Twente schakelde door naar Brenet.

Het bleek een gouden greep want Brenet heeft inmiddels twee keer gescoord en is een constante dreiging voor de tegenstander. Zaterdag pakte de afwijzing van PEC Zwolle extra goed uit, want als Paal de bal niet had geraakt zou het doelpunt van Rots zijn afgekeurd wegens buitenspel.

In de 19e minuut scoorde Rots de 1-0, maar vlak daarvoor leek Bosch de bal naar de buitenspel staande Misidjan gespeeld te hebben. Uit de herhaling bleek dat het niet Bosch, maar Paal was die de bal raakte waardoor er van buitenspel geen sprake was. Misidjan speelde de bal vervolgens door op Vlap die op zijn beurt de bal panklaar legde voor Rots. Het doelpunt bleek uiteindelijk de winnende.

"We begonnen natuurlijk niet goed", blikt Paal terug in De Gelderlander. In de tweede helft herpakte PEC Zwolle zich en kreeg het kansen, maar het was Unnerstall die de Tukkers op de been hield. "Zo frustrerend, want het is niet dat we hier zijn weggespeeld. Integendeel, in de tweede helft kregen we een paar goede kansen. Daarom had deze wedstrijd ook zomaar in een gelijkspel kunnen eindigen."