FC Twente Nieuws

Sadilek ontvangt complimenten van oud-international: "Dat is echt zijn kracht"

Sadilek ontvangt complimenten van oud-international: "Dat is echt zijn kracht"

Michal Sadilek speelt sinds de blessure van Wout Brama weer op de positie die hem het meest lief is. Hij speelt als verdedigende middenvelder en dat gaat hem goed af. Samen met Zerrouki vormt hij een prima duo waarbij de Algerijns international meer aanvallende bewegingen maakt, mede door zijn verwoestende afstandsschot.

Sadílek is voor Jans een zekerheidje want ook al zet je hem in de spits, hij verzaakt nooit. Het bijtertje was afgelopen weekend niet alleen belangrijk als stofzuiger, maar was ook direct betrokken bij de 2-0 van Ugalde.

Het was de Tsjechisch international die de corner op het hoofd van de Costa Ricaan mikte. De spits hoefde er op zijn beurt alleen maar tegen de bal aan te lopen. Voor Ugalde was het zijn tweede goal in twee achtereenvolgende wedstrijden. Voor Sadílek zijn tweede assist in het shirt van FC Twente.

Zijn prestatie viel ook op bij drievoudig Oranje-international Regi Blinker. Hij koos deze week het Elftal van de week in de Telegraaf en Sadílek verdiende een plek op het team. "Michal Sadilek staat op het middenveld. Verhuurd door PSV aan FC Twente en dan zie je dat hij daar heel veel waarde kan hebben."

"Hij heeft een enorme verbetenheid in zich, wint de meeste van zijn duels en dat is echt zijn kracht. Hij heeft daarbij ook gewoon een goede pass en trap in zijn linkerbeen", aldus de man die onder andere speelde voor Feyenoord, Celtic en Sheffield United.

Elftal van de week speelronde 17 seizoen 2021-2022

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties