Schade FC Twente blijft beperkt door puntenverlies AZ zaterdagavond

FC Twente kwam zaterdagavond niet verder dan een punt tegen Heracles. De twee punten die de ploeg van Jans lieten liggen waren duur puntenverlies in de strijd om Europees voetbal. De schade bleef op zaterdagavond echter nog beperkt, want ook AZ kwam uit bij Sparta niet verder dan een punt.

De Alkmaarders hadden in de eerste helft het duidelijke overwicht. Echter, net als FC Twente, konden ze het leeuwendeel aan balbezit niet omzetten in doelpunten. Na de thee was het wel snel raak voor de ploeg van Pascal Jansen. In de 48e minuut was het AZ-spits Pavlidis die de Alkmaarders op een 1-0 voorsprong schoot.

Het spelbeeld, waarin AZ dominanter was, sloeg rond de 70e minuut om. Sparta ging er steeds meer in geloven dat er een doelpunt mogelijk was en kreeg hierdoor meerdere grote kansen. Zo kreeg Mijnans in de slotminuten nog een kans om de bal binnen te werken van vijf meter. De 22-jarige middenvelder faalde echter en schoot over. In de laatste minuut was het Sparta dat nog een vrije trap kreeg, Van Crooij schoot knap binnen en zo werd het in Rotterdam toch nog 1-1.

Voor FC Twente betekent dit dat na dit weekend AZ nog altijd op een achterstand van drie punten staat. Vanmiddag gaat er om 16.45 uur gekeken worden naar Feyenoord, die op bezoek gaan bij Fortuna Sittard. De Rotterdammers hebben op dit moment met een wedstrijd minder een voorsprong van twee punten. Deze wedstrijd valt tussen het tweeluik in de Conference League van Feyenoord tegen Olympique Marseille.