FC Twente Nieuws

Snelders: "Rangers FC moet inspiratie opdoen van FC Twente"

Snelders: "Rangers FC moet inspiratie opdoen van FC Twente"

"Rangers FC kan inspiratie op kan doen van zijn huidige club FC Twente dat in zeven jaar van bijna bankroet tot kampioen werd gekroond". Dit zei de ex speler van Aberdeen FC en Glasgow Rangers Theo Snelders in een interview.

De held van Aberdeen, die na FC Twente maar liefst 11 jaar in Schotland speelde, kan amper bevatten wat er is gebeurd in Schotland. Door het faillissement van de Glasgow Rangers en de doorstart op het 3e niveau onder de naam Rangers FC dreigt het Schotse voetbal nog verder in verval te raken. Toch weet Snelders één ding zeker - Rangers FC, zal terugkeren.

"In 2003 overkwam FC Twente bijna hetzelfde maar een reddingsplan bracht FC Twente in 7 jaar terug aan de top met in 2010 het kampioenschap als hoogtepunt. Het is dus mogelijk om hiervan terug te komen" zei Snelders die denkt dat de Rangers FC over ongeveer 4 á 5 jaar weer meedoen om de titel op het hoogste niveau.


Snelders stond in het verleden 3 jaar onder contract bij de Glasgow Rangers maar zijn hart ligt bij Aberdeen FC waar hij sinds de gewonnen bekerfinale van 1990 aanbeden wordt. Hij stopte tijdens de penaltyreeks de laatste penalty waardoor Aberdeen Celtic klopte met 9-8. In totaal speelde Snelders 8 seizoenen bij Aberdeen FC.

Ondanks dat Aberdeen in de tijd van Snelders vaak meestreed om de titel won het deze sinds 1985 niet meer. Nu de Glasgow Rangers uit de competitie is gehaald zal hier volgens Snelders weinig aan veranderen. Aberdeen heeft simpelweg niet de financiële middelen om mee te strijden om het kampioenschap.

Wel heeft de club een goede jeugdopleiding waar momenteel veel potentie rondloopt. Dit merkte de oud doelman op tijdens een vriendschappelijk duel van Aberdeen FC in het Duitse Alstätte. "Met deze jeugd gecombineerd met een aantal versterkingen zou Aberdeen zomaar een keer kunnen verrassen" eindigt Snelders.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties