FC Twente Nieuws

Stevens ziet De Jong met cyste in hoofd terugkeren als hoofdtrainer Cambuur

Stevens ziet De Jong met cyste in hoofd terugkeren als hoofdtrainer Cambuur

Goed nieuws voor sc Cambuur-trainer Henk de Jong. Hij keert sneller dan verwacht terug als hoofdtrainer van de ploeg uit Leeuwarden. Eind 2021 werd bij een cyste aangetroffen in het hoofd van de trainer, en de verwachting was dat hij langdurig uitgeschakeld zou zijn. Na diverse onderzoeken kreeg hij echter goed nieuws.

"Die cyste is vrij groot en zit vrij diep. Dat was natuurlijk schrikken. De doktoren hebben ernaar gekeken, ik ben bij verschillende ziekenhuizen geweest. Ze hebben geadviseerd om de cyste te laten zitten. Als ik toch weer klachten krijg, kunnen ze daar wat aan doen, zonder een ingrijpende grote operatie", aldus De Jong middels een videoboodschap.

De Jong gaat wel de tijd nemen en gaat er niet direct vol in. "Ik mag nu weer rustig gaan opbouwen. Dat betekent dat ik weer zo nu en dan op de club zal zijn. Rondom de wedstrijden ben ik er gewoon weer bij. Maar ik moet wel opbouwen. Het heeft tijd nodig, dat voel ik. Dat komt ook door de klachten die ik begin december had."

De terugkeer van De Jong is ook goed nieuws voor voormalig FC Twente-spelers Sonny Stevens en David Sambissa. Onder leiding van De Jong presteert de ploeg al enkele jaren boven verwachting. De ploeg promovendus staat momenteel op een knappe achtste plek met 28 punten uit 18 wedstrijden. Hiermee hebben de Leeuwarders zich al bijna veilig gespeeld.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties