Strijdend FC Twente krijgt te weinig tegen FC Groningen

In een aantrekkelijke wedstrijd heeft FC Twente zondagmiddag te weinig gekregen. De ploeg van Gertjan Verbeek was het grootste deel van de wedstrijd de bovenliggende partij, maar moest het uiteindelijk doen met een schamel puntje. Het was voor FC Twente de tiende competitiewedstrijd op rij zonder winst.

In de 8e minuut kreeg FC Twente de eerste grote kans na een vloeiende aanval. Boere had de bal voor het intikken, maar zijn inzet miste overtuiging en belandde in de handen van de keeper. Twee minuten later kregen de bezoekers een goede kans, maar het been van Van der Lely weerhield FC Groningen van scoren.

In de 13e minuut de eerste fluitconcerten voor de ploeg van Verbeek. In plaats van de bal voor te geven na een ingooi ver op de helft van de tegenstander, werd de bal helemaal teruggespeeld naar Drommel. In de 16e minuut kwam FC Twente goed weg toen Van de Looi van dichtbij in kon schieten. Drommel stond op de goede plek en wist de bal met de borst te keren.

FC Twente was de bovenliggende partij en kwam steeds beter in de wedstrijd. De ploeg kreeg kansen via Assaidi, Boere en Vuckic, maar de trekker werd niet overgehaald. In de 37e minuut was het weer Van der Lely die goed verdedigend ingreep bij een counter van FC Groningen en hiermee de angel uit de aanval haalde. Tijdens de counter kwam Holla hard in en miste hierbij op een haar na zijn tegenstander. Het leverde hem een gele kaart op. Een minuut later nog een gele kaart voor FC Twente. Deze keer voor Vuckic vanwege een natrappende beweging. Tegen de verhouding in gingen beide ploegen rusten met een 0-0 tussenstand.

Ondanks knieklachten in de eerste helft, startte FC Twente met dezelfde elf spelers aan de tweede helft. De eerste grote kans in de tweede helft kwam op naam van FC Groningen. Het was Drommel die het afstandsschot van Bacuna over het doel tikte. FC Groningen kwam sterker uit de kleedkamer dan FC Twente en dit resulteerde in de 57e minuut in de 0-1. Doan was de doelpuntenmaker. In de 59e minuut leek Vuckic gelijk te maken, maar wederom ontbrak het FC Twente aan geluk. De bal van de Sloveen verdween net over de Kruising.

Na exact een uur spelen was het einde wedstrijd voor Assaidi. Hij had teveel last van zijn knie en werd vervangen door Tighadouini. In de 66e minuut kwam FC Twente goed weg toen Bacuna verzuimde de 2-0 te maken. Mahi wipte de bal over Drommel en Bacuna leek de bal voor het intikken te hebben. Echter was het Bijen die de bal uit de doelmond wist te houden. In de 70e minuut was het dan eindelijk raak voor FC Twente. Het was Boere die een voorzet van Maher schitterend binnen kopte.

Enkele minuten later kregen Tighadouini en Zeefuik het met elkaar aan de stok en beide spelers kregen de gele kaart voorgehouden. FC Twente besloot vol op de aanval te gaan en dit resulteerde in de 75e minuut bijna in de 2-1. Boere was ongelukkig en zag zijn kopbal op de lat belanden. FC Twente na de controle volledig over Holla was ook dichtbij de 2-1, maar hij zag zijn schot tot corner verwerkt worden.

In de 84e minuut was het wederom Boere met een goede kans. Hij kreeg de bal bij de eerste paal, maar zag zijn inzet knap gered worden door Padt. In de tweede minuut van de verlenging was Boere wederom dichtbij de 2-1, maar weer was het Padt die zijn inzet keerde. Het was tevens het laatste wapenfeit waardoor FC Twente zestiende blijft met slechts één punt voorsprong op hekkensluiter Roda JC.