Throwback | Video: FC Twente - RKC in het Diekman in laatste minuut beslist

Zondag staat de wedstrijd tussen FC Twente en RKC Waalwijk op het programma. Om 14:30 uur wordt er afgetrapt in De Grolsch Veste. Ook in januari 1994 werd de wedstrijd gespeeld, destijds nog in het Diekman. Onder toezicht oog van 4.600 supporters won FC Twente de wedstrijd in de absolute slotfase met 2-1.

Met rust was het 0-1 voor de bezoekers. In de tweede helft wist de ploeg van trainer Rob Baan de wedstrijd echter om te draaien. Door twee doelpunten van spits Edwin Vurens werd het 2-1 voor FC Twente. In 1993-1994 eindigde FC Twente op de vijfde plaats in de eredivisie, onder achtereenvolgens Ajax, Feyenoord, PSV en Vitesse. RKC werd zestiende en degradeerde niet. Bij de Tukkers speelden destijds spelers als Sander Boschker, Nico-Jan Hoogma, Boudewijn Pahlplatz en Prince Polley.