FC Twente Nieuws

Voorbeschouwing: Cambuur-uit alles behalve een garantie voor goals

Voorbeschouwing: Cambuur-uit alles behalve een garantie voor goals

FC Twente gaat zondagmiddag op bezoek bij SC Cambuur. In Leeuwarden wordt om 14:30 uur afgetrapt. Het is voor beide ploegen de elfde competitiewedstrijd van het seizoen. Vorig seizoen ging het niet zo goed voor de Tukkers in de Friese hoofdstad. Er werd met 2-0 verloren door twee doelpunten van Jamie Jacobs.

Voor vorig seizoen was FC Twente wel redelijk sterk op bezoek in Leeuwarden, vooral in verdedigend opzicht. Cambuur-uit wordt gezien als een heet potje, maar FC Twente lijkt er niet al te veel last van te hebben. Van de laatste vijf ontmoetingen in Friesland, waarvan de laatste uit 2013 dateert, won de Enschedese club er twee, werd het tweemaal gelijk er werd er één keer verloren. Wat wel opvalt is dat er niet veel gescoord wordt. In bijna elke wedstrijd hield minimaal één team de nul. Het werd achtereenvolgens 0-1, 1-1, 0-0, 0-1 en 2-0. Slechts één tegentreffer dus voor FC Twente op bezoek bij SC Cambuur in de laatste vijf competitie-ontmoetingen.

Trainer Ron Jans heeft een minder goed record tegen Cambuur. Hij speelde slechts acht wedstrijden tegen de club, zes met PEC Zwolle en twee met FC Twente. Met PEC won hij twéé keer, werd het eenmaal gelijk en ging hij drie keer onderuit. Met FC Twente speelde hij alleen vorig seizoen tegen Cambuur. In het uitduel werd er met 2-0 verloren, thuis met 1-0 gewonnen.

Om 14:30 uur wordt er afgetrapt in een uitverkocht Cambuur Stadion. Ook het uitvak zal bomvol zitten. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Jochem Kamphuis, iets waar niet iedere supporter blij mee zal zijn. De wedstrijd is live te zien op ESPN 2.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties