Twente Insite

FC Twente Nieuws

FC Twente Onder 11 wint finale van AS Roma

FC Twente Onder 11 wint finale van AS Roma

FC Twente Onder 11 speelde afgelopen weekend een internationaal toernooi op Sardinië. De Tukkers werden vertegenwoordigd door twee teams. FC Twente A won het toernooi door in de finale met 1-0 te winnen van AS Roma.

FC Twente nam het in de kwart finale op tegen sc Heerenveen en won het Nederlandse onderonsje met 2-1. In de halve finale moest de ploeg winnen van Cagliari. Deze wedstrijd werd gewonnen met 2-0. Uiteindelijk wist FC Twente ook de finale te winnen waar AS Roma de tegenstander was. De wedstrijd werd met 1-0 gewonnen. Op het toernooi wist Tije van den Beld elf keer te scoren. Lucas Vennegoor of Hesselink scoorde tien keer.

Naast FC Twente deden de jeugdteams van onder andere Heerenveen, AS Roma, SS Lazio, Torino en Cagliari mee aan het toernooi. FC Twente deed mee aan het toernooi om de talentvolle spelertjes te laten zien hoe het is om een prof te zijn. “We willen de jongens meer laten zien dan alleen het voetbal. Ze leven met elkaar en zullen daardoor voor elkaar moeten zorgen”, vertelde Luc Stolker voorafgaand aan het toernooi op de clubsite.

Foto: Sportfoto Oost / Ron Jonker

Laat wat van je horen

*