Twente Insite

FC Twente Nieuws

Internationale droom voor FC Twente jeugd

Internationale droom voor FC Twente jeugd

FC Twente onder 11 gaat een mooie week tegemoet. Het team speelt op het Italiaanse eiland Sardinië een toernooi van vier dagen. In november kwam de uitnodiging voor het toernooi al binnen. Aan het toernooi doen onder meer de jeugdteams van enkele Italiaanse topploegen mee. Daarnaast is er een andere Nederlandse club aanwezig. Ook SC Heerenveen maakt de reis naar Italië.

Voor de jeugd is het belangrijk ervaring op te doen. Zoals René Hake ook in zijn selectie de jeugd “vlieguren” wil laten maken zal deze reis voor Onder 11 een leerproces zijn. “We willen de jongens meer laten zien dan alleen het voetbal. Dat is leerzaam en dat vinden we belangrijk. De negentien spelers slapen samen op vier kamers. Ze leven met elkaar en zullen daardoor voor elkaar moeten zorgen. Voor het teamproces is dat misschien wel het belangrijkste leerelement van de reis”, vertelt trainer Luc Stolker op de website van FC Twente.

Leven als een prof betekent niet alleen hard trainen. Er moet ook gelet worden de gezondheid. “Daarnaast willen we ze ook een beetje laten zien wat het inhoudt om te leven als een prof. Voor de jongens is het belangrijk dat ze voldoende rust pakken en goed voor hun lichaam zorgen. Ze spelen in andere, warmere omstandigheden. De spelers gaan merken dat het programma van het toernooi pittig en intensief is.”

Naast FC Twente en Heerenveen doen de jeugdteams van onder andere AS Roma, SS Lazio, Torino en Cagliari mee aan het toernooi. De zoon van Jan Vennegoor Of Hesselink, Lucas, is een van de jongelingen die mee zal reizen naar Italië

Foto: Sportfoto Oost / Ron Jonker

Reageer op dit artikel

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Abonneren op