FC Twente onderuit. ULTRAS Vak P zorgen voor hoogtepunt

FC Twente beleefde een lastige zondagmiddag in de eigen Grolsch Veste tegen Feyenoord. Bij winst op de Rotterdammers zou FC Twente zich definitief veilig spelen in de Eredivisie. Feyenoord op haar beurt had de punten nodig in de strijd om plek drie op de ranglijst. Uiteindelijk was het Feyenoord dat aan het kortste eind trok en nam de drie felbegeerde punten mee naar Rotterdam.

In de eerste helft was Feyenoord heer en meester en FC Twente mocht van geluk spreken dat het na 45 minuten slechts 0-1 was. Toch kreeg ook FC Twente twee goede kansen waarvan de meest gevaarlijke in de slotminuut van de eerste helft. Het was Vermeer die de kopbal van Thesker goed pareerde.

Ook na rust was het Feyenoord dat de controle hield over de wedstrijd, maar weer weigerde het de kansen te benutten. Hierdoor bleef het lang spannend en kreeg Zawada in de 64e minuut een grote kans om de gelijkmaker te scoren. Helaas kon hij de bal niet genoeg snelheid meegeven waardoor Vermeer eenvoudig kon redden. Vijf minuten later was FC Twente weer gevaarlijk, dit keer uit een vrije trap van Ziyech. Helaas was het wederom Kenneth Vermeer die zijn klasse toonde door de bal uit het doel te houden.

[google]In de 81e minuut was voormalig FC Twente speler Eljero Elia dichtbij de 0-2, maar zijn inzet raakte de lat. Ondanks een kort slotoffensief van FC Twente waarbij Ziyech zelfs een penalty had moeten krijgen, werd er in de tweede helft niet meer gescoord en eindigde de wedstrijd in een 1-0 overwinning voor de bezoekers.