FC Twente pakt in extremis drie punten bij FC Volendam

FC Twente heeft drie punten binnen weten te halen in de zeventiende speelronde van de Keuken Kampioen Divisie. Na de slachtpartij tegen Jong Ajax (2-5, red.) speelde de ploeg van trainer Marino Pusic op bezoek bij FC Volendam, waar het met 1-2 wist te winnen.

Aan het begin van het duel kwam Rafik Zekhnini vervelend in botsing met doelman Volendam-doelman Mitchel Michaelis, die de strijd vroegtijdig moest staken. Na ongeveer een kwartier spelen ontstond de eerste grote kans voor FC Twente. Javier Espinosa zette de bal via een vrije trap voor op Jari Oosterwijk, die zijn inzet ternauwernood naast het doel zag verdwijnen. In de 23ste minuut kwam Ricardinho in kansrijke positie, maar hij wist zijn schot niet langs doelman Nordin Bakker te werken. Vlak voor rust kwamen de Tukkers dan toch op voorsprong. Op aangeven van Espinosa liet aanvoerder Wout Brama de doelman kansloos met een prachtig schot in de bovenhoek.

In de 69ste minuut was FC Volendam opnieuw dicht bij de gelijkmaker. Boy Deul haalde uit van buiten de zestien, maar zijn schot werd getoucheerd en vloog vlak langs de paal. In de 77ste minuut besloot de verdediging van FC Twente Deul niet aan te pakken, die vervolgens uithaalde en de 1-1 binnenprikte. Vlak voor het einde van de wedstrijd kwam FC Twente via Peet Bijen alsnog op 1-2.