FC Twente Vrouwen verliest topper en koppositie in kampioenspoule

FC Twente Vrouwen verloor gister op bezoek bij Ajax de topper om de koppositie in de Eredivisie Vrouwen. Na het laatste fluitsignaal stond er een 3-2 stand voor de Amsterdamse vrouwen op het scorebord.

Ajax kwam halverwege de eerste helft op voorsprong via Merel van Dongen. In het restant van de eerste 45 minuten werd niet meer gescoord. Tommy Stroot moest lang wachten voor hij zijn team de gelijkmaker scoorde. Deze viel pas in de 71e minuut en kwam op naam van Bente Jansen. Vervolgens ging het snel.

Vijf minuten na de Twentse gelijkmaker bracht Inessa Kaagman de thuisploeg alweer op voorsprong. De Belgische Jassina Blom bracht vijf minuten voor het einde de Tukkers weer naast de Amsterdammers. Beide ploegen leken het gevecht in balans te houden. In de extra tijd was daar echter Desiree van Lunteren die de overwinning voor Ajax Vrouwen veilig stelde.

FC Twente Vrouwen staat nu op 23 punten. Het wisselde stuivertje met Ajax dat nu met 25 punten aan kop gaat. In de strijd om het kampioenschap is er echter nog niets beslist. Beide ploegen spelen op 21 mei nog tegen elkaar. De eerstvolgende wedstrijd speelt FC Twente thuis tegen SC Heerenveen Vrouwen. 24 april is de speeldatum.