FC Twente Vrouwen verliest tweede topper van het seizoen van PSV

FC Twente Vrouwen heeft de tweede topper van het seizoen niet weten te winnen van titelconcurrent PSV. De eerste topwedstrijd werd in Amsterdam gewonnen van Ajax. In Eindhoven moesten de Tukkers echter hun meerdere erkennen in de Eindhovenaren, het werd 2-1.

De Enschedeërs kwamen nog wel op voorsprong via een strafschop van Fenna Kalma. Na zeven minuten werd de bal op de stip gelegd, Kalma wist koelbloedig af te ronden. De spits maakte zo alweer haar vierde goal van de competitie.

Hierna ging het echter rap de andere kant op. Ongeveer een kwartier later werd ook aan de kant van PSV een strafschop toegekend. Desiree van Lunteren wist eveneens koel binnen te schieten.

Binnen een half uur wisten de Eindhovenaren ook de voorsprong te pakken. Anika Rodriguez zorgde in de dertigste minuut namelijk voor de tweede Brabantse treffer. Het bleek de laatste goal van de wedstrijd.