FC Twente Vrouwen winnen van ADO: "We voetbalden niet heel goed"

De FC Twente Vrouwen speelden gisteren in Hengelo, op het complex van ATC '65 tegen de ADO Den-Haag Vrouwen. In 'eigen huis' overwonnen de Vrouwen met 3-1, al was het niet hun beste wedstrijd volgens Arjan Veurink. Toch is de oefenmeester gelukkig met de overwinning.

[google]"We voetbalden niet heel goed, hoewel we wel veel kansen hebben gehad", geeft de coach aan tegenover Voetbal Centraal. "Toch mogen we tevreden zijn, want ADO is voor ons altijd een lastige tegenstander. De rode kaart, die al vroeg werd gegeven, kwam ons ten goede. We maakten vervolgens wel prima doelpunten."

Twee penalty's

Een handsbal van Mijke Roelfsema van ADO moest ze bekopen met een rode kaart. Hieruit volgde een strafschop die werd benut door Maud Roetgering. Voor rust schoot Ellen Jansen de 2-0 in de touwen. In de tweede helft mocht Roetgering opnieuw de bal op de stip leggen en benutte deze strafschop opnieuw. Later werd het nog 3-1 doordat Yevette van der Veen scoorde voor de Haagse Vrouwen.