FC Twente Vrouwen

Aanvoerder wil feest in de Veste verpesten: "Ajax heeft ons van alles beloofd"

Aanvoerder wil feest in de Veste verpesten: "Ajax heeft ons van alles beloofd"

FC Twente Vrouwen speelt zaterdag haar derde kampioenswedstrijd van het seizoen. Op bezoek bij FC Utrecht (2-2) en Fortuna Sittard (2-0) ging het mis, nu moet het in De Grolsch Veste wél gaan gebeuren tegen Telstar, dat één-na-laatste staat in de Azerion Vrouwen Eredivisie. De voorsprong is twee punten op Ajax, waarbij de Amsterdammers een beter doelsaldo hebben. Ajax speelt zelf op bezoek bij nummer vijf ADO Den Haag.

FC Twente won de eerste wedstrijd van het seizoen met 0-7 op bezoek bij Telstar. "Dat was de competitiestart", weet Hans de Winter, technisch directeur van Telstar Vrouwen, zich te herinneren in gesprek met Het Parool. "Omdat we na de eerste twee wedstrijden een paar weken vrij hadden, hebben we die beschouwd als verlengde voorbereiding. We kwamen toen van ver."

Aanvoerder Felice Hermans, die zelf met een blessure zal toekijken vanaf de kant, ziet kansen om een feest in de Veste te verpesten. "Als we de eerste dertig, veertig minuten doorkomen is misschien iets mogelijk. Ajax heeft ons van alles beloofd: we mogen op hun kampioensfeest komen, ze trakteren op bier. Maar ook zonder dat zijn we afdoende gemotiveerd hoor, je wil niet dat je tegenstander uitgerekend tegen jou kampioen wordt", besluit Hermans.

De aftrap van de kampioenswedstrijd wordt zaterdag om 16:30 uur verricht in De Grolsch Veste, waar duizenden toeschouwers aanwezig zullen zijn. Wil je er nog bij zijn? Klik hier om naar de kaartverkoop te gaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties