FC Twente Vrouwen

Ajax Vrouwen wint wel en nadert FC Twente in strijd om kampioenschap

Ajax Vrouwen wint wel en nadert FC Twente in strijd om kampioenschap

Door sneeuwval in Nederland werden er vrijdagavond een aantal wedstrijden afgelast. Eén eredivisiewedstrijd, één KKD-duel en twee wedstrijden in de Azerion Vrouwen Eredivisie moesten het ontgelden. Zo kon FC Twente Vrouwen het duel tegen vv Alkmaar niet spelen. Een half uur voor aanvang van de wedstrijd werd bekend dat het duel geen doorgang kon vinden.

Concurrent Ajax won wel. De Amsterdammers kenden in Rotterdam geen problemen tegen hekkensluiter Excelsior: 0-3. Door deze overwinning is Ajax FC Twente op twee punten genaderd. Het verschil was vorige week nog vier punten, maar omdat FC Twente verloor bij Fortuna Sittard en Ajax niet verder kwam dan een gelijkspel tegen Feyenoord is de veilige marge van de Tukkers weg.

Ajax heeft namelijk alles in eigen hand richting het kampioenschap. Op zondag 30 april spelen de teams namelijk tegen elkaar in Amsterdam. Dit is de één-na-laatste wedstrijd van de competitie voor beide ploegen. De kans is dus best aanwezig dat dit duel alles gaat bepalen. FC Twente sluit de competitie een week later af thuis tegen Feyenoord, Ajax uit tegen PEC Zwolle.

De komende twee weekenden speelt FC Twente niet in de eredivisie. Aankomend weekend staat het thuisduel in de kwartfinale van de KNVB Beker tegen Fortuna Sittard op het programma. Het opvolgende weekend is FC Twente vrij, een week later ontvangen de Tukkers ADO Den Haag. Het zou nog kunnen dat tussendoor ergens het thuisduel tegen vv Alkmaar, dat vrijdag werd afgelast, ingehaald wordt.

Wel was er ook nog mooi nieuws voor FC Twente Vrouwen. De ploeg is dankzij de nederlaag van nummer drie Fortuna Sittard gekwalificeerd voor de voorrondes van de Champions League van volgend seizoen. Dit was alleen nog maar een formaliteit, want FC Twente en Ajax staan mijlenver voor op de rest van de competitie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties